19 Mayıs 2024 Pazar

'KHK'li Kurnaz'ın ölümünden AKP sorumludur'

öğretmen Kazım Kurnaz'ın, iş cinayetine kurban gitmesinin sorumlusunun siyasi iktidar ve yargı olduğunu söyledi.
Adana KHK Mağdurları Platformu, KHK ile işten çıkarılan 35 yaşındaki öğretmen Kazım Kurnaz'ın, Düzce'de çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirmesine tepki gösterdi. İnönü Parkı'nda yapılan açıklamaya çok sayıda KHK mağduru, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.
 
Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Eğitim Sen MYK üyesi ve KHK mağduru Ahmet Karagöz, bu ölümün sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu Kurnaz'ın ölümünün sıradan bir iş kazası olarak tanımlamanın insanlığın ve ahlaksızlığın dip noktası olduğunu söyledi.
 
"Bu ölümün sorumlusu; hukuk tanımayan ve çalışmayan OHAL İnceleme Komisyonudur. Bu ölümün sorumlusu; ranta boyun eğip, mazlumu görmek istemeyen havuz medyasıdır" diyen Karagöz, KHK mağdurlarının açlığa, sefalete, toplumsal lince ve ölüme mahkûm edildiğini ve bunun vicdansızlık, zorbalık ve hukuksuzluk olduğuna dikkat çekti.
 
Karagöz şöyle konuştu:
"KHK'ler sadece açlığa, sefalete mahkûm etmiyor, aynı zamanda öldürüyor. Kazım öğretmen gibi hukuksuz bir şekilde ihraç edilen onlarca insan çalıştığı iş yerinde ölmüş veya intihar ederek yaşamına son vermiştir. Bu ölümlerin sorumlusu; hukuku işletmeyen siyasal iktidardır. Bu ölümlerin sorumlusu; siyasal iktidardan talimat alan, siyasallaşmış yargıdır. Bu ölümlerin sorumlusu; yaşanan mağduriyetler karşısında kör ve sağır olmayı tercih eden Adalet Bakanıdır.
 
"KHK'lerle ihraç edildik. Varsa bir suçumuz, biz yargılanmaya hazırız. Yaklaşık 30 aydır ihraç edilmişiz. 30 aydır ihraç edilen bizlerin ekonomik, özlük, demokratik ve insan olmamızdan kaynaklı bütün haklarımız elimizden alınmış durumda. İnsanlar ölüyor. Yargı ayaklar altına alınmış, yerlerde sürünüyor.
 
"Siyasi iktidarın görevi; KHK'lerle ihraç edilen kamu çalışanlarını adil ve hukuk kuralları içerisinde, etnik, inanç, siyasi ve sendikal kimliklerine bakmadan, yargılama sürecini hızlı hukuk kuralları içerisinde tamamlamaktır."
 
Kurnaz'ın, sorgusuz sualsiz işinden ihraç edilen binlerce öğretmenden biri olduğunu söyleyen Karagöz, bu cinayetinin ülkenin utanç vesikası olduğunu vurguladı. OHAL İnceleme Komisyonu lağvedilmesini isteyen Karagöz, kamu çalışanlarının görevlerine iade edilmesini istedi.