28 Nisan 2024 Pazar

KGÖ'den Almanya'da Özgür Namoğlu anısına eylem

Almanya'da, faşist Türk devletinin katlettiği Özgür Namoğlu (Firat Newal) ve Zeki Gürbüz'ü (Ahmet Şoreş) anan KGÖ üyeleri; keder, öfke ve direniş dolu bir yılın geride kaldığını vurguladı ve "Firat ve Ahmet'in bize bıraktığı bayrakla umudu diri tutuyor ve savaşıyoruz! Çok yaşa Rojava devrimi! Yaşasın MLKP" dedi.

Faşist Türk devletinin katlettiği Özgür Namoğlu (Firat Newal) ve Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) yıldönümünde Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) tarafından Almanya'da anıldı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) "Başlar yukarı yoldaşlar" çağrısıyla gerçekleşen eylemde, baskı ve sömürüden arınmış özgür bir dünya için ister Kürdistan dağlarında ister Avrupa sokaklarında mücadelenin süreceği kaydedildi.

Eylemde, "Özgür, ağırlıklı olarak Ruhr bölgesinde siyasi çalışmalar yapan genç bir devrimciydi. Antifaşist ve sosyalist direnişte örgütlüydü ve MLKP'nin Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) üyesiydi. Almanya'da Duisburglu enternasyonalist Ivana Hoffmann ile yan yana siyasi çalışmalar yürüttü. Ivana'nın Kürdistan'da IŞİD'e karşı mücadelede ölümsüzleşmesinden sonra Özgür de Kürdistan'da devrimi savunmak için yola çıktı. Orada bir komutan oldu ve nihayetinde Ahmet Şoreş'in kişisel korumasından sorumluydu. Türk devletinin kızıl komutan Ahmet'i hedef alan bir drone saldırısında her ikisi de ölümsüzleşti" denildi.

Firat Newal ve Ahmet Şoreş'in ardından keder, öfke ve direniş dolu bir yılın geride kaldığını vurgulayan Almanyalı komünist gerçler, "Firat ve Ahmet'in bize bıraktığı bayrakla umudu diri tutuyor ve savaşıyoruz! Çok yaşa Rojava devrimi! Yaşasın MLKP" sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.