14 Mayıs 2024 Salı

KGÖ MK: 1 Mayıs'ta zaferin habercisi olacağız, sömürü düzenini yıkacağız

KGÖ Merkez Komitesi, 1 Mayıs'a ilişkin açıklamasında, İstanbul'da bulunan lise, üniversite, işçi ve işsiz gençliğe, Taksim Meydanında buluşma çağrısı yaptı. Açıklamada, "1 Mayıs'ı Wan direnişinde yükselen kitle şiddetinin uyandırıcı ve gençliğin hafızasını silkindiren çağrısı ile karşılayalım; 1 Mayıs'ta yüzlere çekili fularlarımız, taş tutan parmaklarımız, bir konteynırı barikat eyleyen eylemimiz ile meydanları dolduralım" denildi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Merkez Komitesi, 1 Mayıs'a ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Gençliğin ve ezilenlerin öfkesinin hakkı olan meydanlarla buluşacağı bir günün daha arefesindeyiz; devrimci ve yurtsever kuvvetler bakımından üçüncü cephede kararlılık ve irade savaşımında bir mücadele andı niteliğinde, reformist bölükler bakımından ise ezilenlerin ve gençliğin özlemlerinin yeniden burjuva partiler, özelinde de CHP'ye yedeklenmede yüz kızartıcı ve cüretsiz ısrarı ile geçen bir yerel seçimin ardından şimdi de 1 Mayıs önümüzde" denilen açıklamada, mücadeleci sendikalar ve devrimci örgütlerin 1 Mayıs günü İstanbul'da Taksim Meydanında buluşma iradesi selamlandı.

KGÖ MK tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:
"Mücadeleci sendikalar ve devrimci örgütler önderliğinde işçi sınıfının, tarihinin gücüne yaslanarak yeniden kavgasının filizlendiği yer olan Taksim'e yüzünü dönerek bu yıl aldıkları Taksim'i kuşatma yönlü kararlarını selamlıyoruz. Gençliğin komünist öncüsü olarak, 1 Mayıs'ı Türkiye ve Kürdistan'ın her yerinde sokaklarda karşılayacak, İstanbul'da Taksim'de olacağız.
"İşçi sınıfı ve onun en direngen yüzü gençliğin, reformizmin uyuşturucu 'CHP zaferi' sarhoşluğundan çıkararak kendi zaferinin inşacısı olmasını sağlayacak yegane mekan Taksim Meydanı'dır. Kendine ait olmaktan fersah fersah uzak bir zafer nidasını sahiplenen ve gençliği de buna inandırmaya çalışanlara karşı Taksim'e militanca bir yürüyüş bu dönemde alınabilecek tek karar, gençliğin zaferinin inşacısı olma iddiamız varsa önümüzdeki en düşük çıtadır.

'WAN HALKININ İRADESİNİ SELAMLIYORUZ'
"Bu yıl, heyecanımız ve zafere inancımızın kaynağı Kürt ulusunun iradesine yeniden kayyum atamaya girişen faşist rejime karşı Wan'dan Esenyurt'a ceplerimize doldurduğumuz taşlarımız, zaferimiz ardından kentimizi onaran ellerimizdir. Wan halkının direnişini selamlıyoruz, şimdi bu direnişin tamamlayıcısı olacak olan tarih 1 Mayıs'tır.

'YÜZLERİMİZDE FULARLARIMIZ, ELLERİMİZDE TAŞLARIMIZ...'
"1 Mayıs'ı Wan direnişinde yükselen kitle şiddetinin uyandırıcı ve gençliğin hafızasını silkindiren çağrısı ile karşılayalım; 1 Mayıs'ta yüzlere çekili fularlarımız, taş tutan parmaklarımız, bir konteynırı barikat eyleyen eylemimiz ile meydanları dolduralım. Kitlede motivasyon ve heyecan uyandıracak, devamlı olarak ezilen ve işkence gören mücadeleci gençlik görüntüsünü alt üst edecek ve saldırının meşruluğunu hatırlatacak hamleleri kollayalım, 1 Mayıs'ı sokakların tanıdığı ve özlemini duyduğu militan bir görüş açısı ile karşılayalım. 1 Mayıs'ta yükselen antifaşist damarı uysallaştırmak için bizleri çelenklere ve temsilcilik konuşmalarına sıkıştırmak isteyen faşist rejimin dengesini bozacak adımları kitlenin en hareketli ve en direngen kuvvetleri olarak atmaktan kuşku duymayalım. Gençlikteki yenilgi zamanlarında yaşam duygusunu yaracak, Gezi'nin mirasının unutturulmaya yemin edildiği şu günlerde onun duygusu ile yeni baştan buluşturacak olan kuvvet 1 Mayıs'ta alacağımız bu tutum ve eylemimizdir.
"Gençliğe çağrımızdır!

'BU DÜZENİ YIKMAYI SOSYALİZMİ İNŞA ETMEYE YAZGILIYIZ'
"Bu düzende değil bir geleceğimiz, yarınımız bile yoktur. Bizler yaşamak ve de çürümeden, onuruyla yaşamını sürdürebilmek için bu düzeni yıkmaya ve sosyalizmi inşa etmeye yazgılıyız. Kapitalist sömürü düzeninin tek bir nefesimize dahi göz diktiği yaşamlarımızı direnişle özgürleştirmek zorundayız. Kendini döven, düzende yaratamadığı değişimi kendinde var etmeye çalışan, düzenin kirini kendi kusuru sanan, içine dönen ve kapanan, yorgun ve yılgınca beklemeye, bireysel kurtuluşunu aramaya koyulan her kitle eğilimini ters yüz edelim. Ezilenlerin mücadelesinin paydası olmak, sosyalizm mücadelesiyle bütünleşmek bugün insanca yaşamın tek koşuludur; 1 Mayıs'ta gençlik kitlelerinin zihnindeki bulanıklığı eylemimizle berraklaştıralım.

'TARİH BİZİ GEZİ'DE DİRENEN MİLYONLARIN MİRASÇISI OLMAYA ÇAĞIRIYOR'
"Öfkemizi ve özgürlük özlemimizi mücadele hafızamızla buluşturalım, Taksim'i yeniden özgürleştirecek neferler olalım. Sömürü düzenini paçavraya çevirecek işçi sınıfının bayrağı bizim ellerimizde yükselsin. Bizler Yıldız Teknik'ten İTÜ'ye, paralı eğitim sistemine karşı sıralardan taşıp Taksim'i özgürleştirmiş olanlarız. Bizler Gezi'de yeni bir yaşamı var etmek için semtin her sokağını zapt etmiş, bu meydanları savunmak için can alıp can vermiş olanlarız. İşte şimdi tarih bizi tekrar sahnesine çağırıyor; Berkin'leşmeye, kızıl fularlarımıza sarılmaya çağırıyor. Ali İsmail olmaya, Gezi'de direnen milyonların mirasçısı olmaya çağırıyor. Bu yıl 1 Mayıs alanlarında rejimin sözde ihmalleriyle katledilen Zeren'ler olalım. Bu düzenin çıkmazında yoksulluktan intihar eden Resul, Sezen, Sibel olalım. Daha meydanlarla buluşacak yaşa gelmeden katledilmiş Rabia Naz, Miraç olalım; sömürgeci faşist rejimi yıkma andımızı Ceylan'ın, Helin Hasret'in, Uğur'un adını meydanlara taşıyarak yineleyelim. Yaşamını sömürü, ezilme ve erkek şiddeti çemberinde geçiren milyonlarca gencin öfkesi ile yüreğimiz kabarsın, düşman bilincimiz tekrar ve tekrar tazelensin.

'BU DÜZENİ ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZLE YIKACAĞIZ'
"İşçi-işsiz, liseli, üniversiteli gençliği, genç kadınları 1 Mayıs'ta tüm Türkiye ve Kürdistan'da işçi sınıfının zaferinin en ileri neferi olmaya, sokaklara ve meydanlara çağırıyoruz! KYK'larda ölüme, MESEM'lerde her gün daha da gençleşerek katledilmeye, üniversitelerde niteliksiz kapitalist eğitim ve sermaye tipi yetiştirme tarzına, aile evlerinde baba ya da koca eliyle köleci yaşamlara, yoksulluktan çıkışın erkek egemen adresi olarak beden sömürüsüne, mahallerimizde çetelerin hegemonyasına, uyuşturucu ile bilincimizin teslim alınmasına, sömürgeci rejim altında özgürlükten yoksun yaşamlar sürmeye mecbur değiliz. Bu düzeni örgütlü mücadelemizle, cüret ve bedel çıtamızı yükselterek yıkacağız.

'GENÇLİĞİN KOMÜNİST ÖNCÜSÜNÜN SAFLARINA ÇAĞIRIYORUZ'
"Gençliği kapitalist sömürü düzenini, işgalci sömürgeci faşist rejimi ve erkek egemenliğini alt üst etmek için gençliğin komünist öncüsünün saflarında mücadeleye katılmaya, örgütlenmeye, KGÖ'lü kimliği ve ruhuyla donanmaya çağırıyoruz. 1 Mayıs'ta KGÖ saflarında savaşımı büyütelim, zaferin habercisi olalım!
Bijî 1 Gulan!
Yaşasın 1 Mayıs!"