3 Mayıs 2024 Cuma

KESK'ten 8 Mart yürüyüşü

KESK Kadın Platformu, Kars'ta 8 Mart yürüyüşü düzenledi. KESK'li kadınlar, tüm kadınları hakları ve yaşamlarına sahip çıkmaya çağırdı.

Kars'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Eğitim-Sen binası önünden Valilik Parkı'na yürüdü. Yürüyüşe, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Çiçek Otlu, Kars Belediye Eşbaşkan adayı Arzu Savaş Derman ve çok sayıda kadın katıldı. "Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz; mücadelede kararlı, özgürlükte ısrarcıyız" pankartı açılan yürüyüşte, "Jin jiyan azadî", "Fıtratımızda özgürlük var" ve "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" dövizleri taşındı.

Kadınlar yürüyüşün ardından Valilik Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Tarım Orkam-Sen İl Temsilcisi Filiz Yıldırım, KESK'li kadınlar olarak 166 yıldan bugüne emek, hak ve eşitlik mücadelesi uğruna hayatını kaybeden işçi kadınların mücadelelerini selamladıklarını söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti: "8 Mart'ta da kamu emekçisi kadınları 'emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizim, mücadelede kararlı, özgürlükte ısrarcıyız' şiarıyla işyerlerimizde, alanlarda yaşadığımız her yerde mücadele etmeye, eşitlik, özgürlük, emek, hak, adalet, barış ve laiklik için yıllardır verdiğimiz mücadeleye omuz vererek tüm kadınları, gökkuşağı gibi tüm renklerimizle bir arada olmaya, haklarımıza ve yaşamlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Açıklama halaylarla sona erdi. Eylem boyunca, "Jin, jiyan, azadi", "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganları atıldı.