20 Mayıs 2024 Pazartesi

Katliamının 34. ayında Suruç Davası'na çağrı yapıldı

Suruç katliamının 34. ayında Kadıköy'de yapılan anmada, 29 Mayıs'ta Hilvan'da görülecek Suruç Davası'na çağrı yapıldı.
Suruç katliamının üzerinden 34 ay geçti. 33 düş yolcusunun aileleri, arkadaşları ve sevenleri Kadıköy'de ''Suruç için adalet herkes için adalet'' talebiyle 33 dakikalık oturma eylemi düzenledi.
 
33 düş yolcusunun fotoğraflarının taşındığı anmada ''Kalplerimiz adalet için atsın'' pankartı açıldı. Anmada "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç'u unutma unutturma" sloganı atıldı.
 
YIKILMIŞ ŞEHRİN ÇOCUKLARINA UMUT TAŞIMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR
 
Bu ayki basın açıklamasını Suruç şehidi Vatan Budak'ın babası Murat Budak okudu. Suruç katliamının üzerinden 34 ay geçtiğini hatırlatan Budak, "Yıkılmış bir şehrin çocuklarına umut taşıyanlar IŞİD çetelerinin katliamına maruz kaldı ve 33 canımızı bizden kopardı" dedi.
 
34 aydır bu meydanda adalet taleplerini yenilediklerini söyleyen Budak, "Bu ayki adalet mücadelemiz mahkeme salonlarında devam edecek. Önümüzde Suruç mahkemesinin duruşması var. Mahkeme 29 Mayıs'ta Hilvan'da görülecek. Biz de 29 Mayıs'ta Hilvan'dayız. Sizleri ve duyarlı tüm kamuoyunu Hilvan'da görülecek duruşmaya davet ediyoruz" diye çağrı yaptı. Mahkemeye giderken dava üzerindeki hukuksuzlukların devam ettiğini vurgulayan Budak, "Dava avukatlarımız ve davaya müdahil olan Suruç yaralılarımız ve Suruç tanıkları hukuksuz bir şekilde hapishanelerde tutuluyor. Davaya müdahil olan avukatlarımız Suruç yaralıları ve tanıkları bir an önce serbest bırakılmalıdır" dedi.
 
SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN
 
Katliamda sorumluluğu bulunanların cezalandırılmasını talep ettiklerini söyleyen Budak, "Burdan bir kez daha söylüyoruz, adalet mücadelemizi, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde sürdürmeye devam edeceğiz" diye belirtti.
 
Yapılan konuşmanın ardından 33 dakikalık sessiz oturma eylemi yapıldı. Artından ÖTSP adına konuşan Emrah Topaloğlu, Suruç davasının bu ayın 29'unda olduğunu hatırlatarak herkesi bu davaya sahiplenmeye çağırdı. Hilvan'da görülecek dava için İstanbul'dan Mayıs'ın 28'inde araç kaldırılacağını ve herkesi beklediklerini söyledi.