3 Mayıs 2024 Cuma

Katledilen Mervegül'ün annesi 'kefeni oldu' diyerek kızının gelinliğini yaktı

Boşandığı erkek tarafından katledilen Mervegül Bayer'in annesi, kızının gelinliğinin kefeni olduğunu söyleyerek isyan etti, gelinliği yaktı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, boşandığı polis Mustafa Yıldır adlı erkek tarafından katledilen Mervegül Bayer'in annesi Hatice Kurt, kızının gelinliğini yaktı.

1 yıl önce boşandığı Mervegül'ün sabah işe giderken yolunu keserek ateşli silahla öldüren Yıldır, daha sonra intihar etti.

'HER ŞEY BU GELİNLİKLE BAŞLADI'
Kızının katledilmesinin ardından isyan eden Hatice Kurt, gelinliğinin kefeni olduğunu söyledi. "Her şey bununla başladı" diyerek ağıtlar yakan Kurt, gelinliği benzin döküp yaktı.

Anne Kurt, şöyle konuştu: "Kızlar bu Merve'nin kefeni. Her şey bununla başladı. Şimdi her şey burada bununla bitecek. Ben bunu niye yapıyorum. Hepinize ders olsun. Hatice teyze gelinliği niye yaktı diye 40 kere düşüneceksiniz. Evlenirken 20 kere 30 kere düşünün. Evli olsanız bile kendinize eziyet ettirmeyiniz, yardım isteyin. Bu mesaj Merve'den geldi. 'Gelinliğimi ortaya koy, arkadaşlarımı topla, çatır çatır yak' dedi. 'Her şey onunla başladı' dedi. Bu gelinlik size mesaj olsun. Kötü iyi olmaz, bir insan değişmez bunu unutmayın. Sizin için yakıyorum bunu sizin için. Merve sana hayır getirmedi. Şimdi Merve bizi seyrediyor. Kefen oldu bu gelinlik kefen."