23 Nisan 2024 Salı

Kartal'da zılgıtlarla kadın seçim bürosu açıldı

Kartal'da Yeşil Sol Parti'nin kadın seçim bürosu zafer işareti ve zılgıtlarla açıldı. Kadınlar, kendilerini yok sayan tek adam rejiminden hesap soracaklarını kaydetti. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Yukarı Mahallesinde kadın bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Yeşil Sol Parti birinci bölge kadın milletvekili adayları Nilay Kuş, Kezban Konukcu Kok, Yağmur Kavak, Pervin Tunbul, Rozerin Kaya, Ayten Bingöl, Zekine Türkeri, Burcu Ayyıldız, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Züleyha Gülüm, Adalet Nöbeti Annesi Fince Akman ve çok sayıda kadın katıldı. Açılışın gerçekleştiği alana "söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var" ve 10 dilde "Jin jiyan azadi" sloganı yazılı pankart asıldı. Büronun etrafı Yeşil Sol Parti flamaları, beyaz ve mor balonlarla süslendi.

Açılıştan saatler öncesinde bir araya gelen kadınlar "kadınlarla değiştireceğiz" yazılı rozetlerin yer aldığı mor şallar takarak Kürtçe stranlar ve seçim şarkıları eşliğinde halaylar çekti. Kadınların ulusal kıyafetleri göz doldururken, sık sık "Jin jiyan azadi" sloganı atıldı.

SİNCAR: ONLARI ÇÖPE GÖNDERECEĞİZ
HDP Kartal ilçe Eşbaşkanı Aygül Sincar, seçim bürosunu kadınların güçlendirdiğini vurguladı. Sincar, "Yıllardır kadınların kimlikleri, kültürleri, emeği, iradesi yok sayıldı. Fikrimize, duruşumuza müdahale eden erkek zihniyetini yeşil sol kadınları olarak çöpe göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

KONUKÇU: MECLİS İLE SOKAK ARASINDAKİ DUVARLARI KALDIRACAĞIZ
Ardından söz alan Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Kezban Konukçu, "Değiştirmek için geliyoruz kazanacağız tek adamı göndereceğiz. Biz gücümüzü sokaklarda, meydanlarda haklarından vazgeçmeyen emekçilerden, Kürt halkından, kadınlardan alıyoruz ve bu güçle değiştireceğiz. Tek adam rejimi bizi yok saydı, emeğimize kimliğimize göz koydu, Alevilerin eşit yurttaşlık talebini tanımadı bizde bunlara karşı Emek ve Özgürlük ittifakında bir araya geldik. Kazanmak için geliyoruz. En az 100 vekil hedefiyle geliyoruz. Bir tane vekil bile çok kıymetli. Sizlere güveniyoruz. Kadınların, emekçilerin, toplumun mücadelesini meclise taşıyacağız, sizin sesiniz olacağız. Meclis ile sokak arasındaki duvarları kaldıracağız. Ülkeyi hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

TUNBUL: TAYBET ANAYA SÖZ VERDİK
Bir diğer milletvekili adayı Pervin Tunbul da "Molla rejimine 14 Mayıs'ta tokat atacağız. Molla rejimi kadınların, gençlerin hakkını gasp edeceğiz diyor, biz izin vermeyeceğiz. Biz Taybet Anaya, Ceylan'a, Berkin Elvan'a, onlara yol vermeyeceğiz diye söz verdik" dedi.

ZAFER İŞARETLERİYLE BÜRO AÇILDI
Konuşmaların ardından Adalet Nöbeti annesi Fince Akman ve milletvekili adayı Kezban Konukcu kadınların zılgıtları, "jin jiyan azadi" sloganı ve zafer işaretleri eşliğinde büronun açılışı gerçekleştirildi.