18 Nisan 2024 Perşembe

Kamelia Sajadian: Yarın kin ve öfkemizin ateşi eskisinden daha büyük olacak

Rojhilat ve İran'da yaşanan ayaklanma sırasında faşist İran güçleri tarafından Mazenderan eyaletinde katledilen Muhammed Hasan Türkman'ın annesi Kamelia Sajadian sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İran dini lideri Hamaney'e "Bu öfkenin ateşi senin soyunu yakacak ve küllerin İran tarihinin çöplüğüne gönderilecek" dedi.

Rojhilat'ta Jîna Mahsa Amini'nin gözaltında katledilmesi sonrası başlayan, İran ve Rojhilat'ın birçok kentine yayılan ayaklanmada yüzlerce kişi faşist İran rejim güçleri tarafından katledildi. Bunlardan biri de Muhammed Hasan Türkman'dı.

Hasan Türkman, İran'ın Mazenderan eyaletinin Babol şehrinde 30 Eylül günü silahla katledildi. Hasan Türkman'ın annesi Kamelia Sajadian sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faşist İran rejimi ve dini lider Hamaney'i saldırılarından ötürü kınadı. "Yarın birçok katil ve cani birbiri ardına dua edecek, abdesti İslam'ın çocuklarının kanıyla olan namaz" kılacak diyen Kamelia Sajadian, "kirli işlerini yapma hakkı için gösteri yapacaklar" dedi.

'YERYÜZÜ ONLARA LANET EDECEK'
Kamelia Sajadian, "Şimdi bu kimselerin sözde secdelerinden dolayı yarın yeryüzü onlara lanet edecek, yarın İran seması bunlara kapkara ve karanlık olacak. İnsanlar ve tüm çiçeklerimiz yarın her biriniz hakkında Tanrı'ya şikayet edecek" dedi.

Bu öfkenin ateşi senin soyunu yakacak diyen Kamelia Sajadian şunları belirtti: "Şimdi beyler, özgürce ateş edin; Yarın kin ve öfkemizin ateşi eskisinden daha büyük olacak, bu öfkenin ateşi senin soyunu yakacak ve küllerin İran tarihinin çöplüğüne gönderilecek. Şimdi islama inanan bir Müslüman kadın olarak, sizin yalan sözlerinizi kabul etmem mümkün değil, böyle saçma şovlarda yanınızda olmam mümkün değil, çocuğumun kanı döküldü seyirci olmam imkansız, imkansız."