25 Nisan 2024 Perşembe

JKŞ'liler MLKP/KKÖ'nün yeni mücadele yılını kutladı

JKŞ üyeleri, MLKP/KKÖ'nün 7. mücadele yılı dolayısıyla Qamişlo'da etkinlik düzenledi. Etkinlikte, kadınlara özgürlüklerine sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), MLKP/Komünist Kadın Örgütü'nün (KKÖ) 7. mücadele yılı dolayısıyla Qamişlo'da etkinlik yaptı. Etkinlik devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler şahsında bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte yapılan konuşmada, KKÖ'nün kuruluş amacına değinildi, kadın özgürlüğü mücadele çizgisine işaret edildi. Ölümsüzleşen komünist kadınlar, Zilan, Raperin, Destan, Avaşin, Berçem ve Ekin'in bu fikirle donatıldığı belirtilen konuşmada, Rojava devriminde de kadınların öncülük rolü üstlendiği kaydedildi. Kadınların öncü rolüne işaret edilen konuşmada, "Hangi eyleme gitsek kadınlar en önde yürüyor, hangi toplantıya girsek ilk sözü kadınlar alıyor, her kurumda kadınlar yer alıyor" denilerek, kadınlara daha etkili rol oynamaları çağrısında bulunuldu.

Kadınların özgürlükleri için sorumluluk almaları gerektiği belirtilen konuşmada, "Bundan dolayı, öncelikle burada oturan kadınlar kendi hayatlarında bazı şeyleri değiştirmeliler. Kendi yaşamınızda küçük de olsa bir şeyleri değiştirin. Genç kadınlar var burada. Öncülük rolünüzü oynayın" ifadeleri kullanıldı.

Konuşmanın sonunda kadınlara örgütlü mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Etkinlik pasta kesimi ve türkülerle sona erdi.