7 Mayıs 2024 Salı

JKŞ: Werîşe Muradî'ye özgürlük

Devrimci, yurtsever kadınların İran devletinin korkulu rüyası olmayı sürdürdüğünü kaydeden Jinên Komûnîst ên Şoreşger (JKŞ), İran devletinin kadın özgürlük mücadelesinin militanı ve Rojhilat Kadın Topluluğu (KJAR) üyesi Werîşe Muradî'yi rejime silah kaldırmak ve devlete karşı gelmek suçlamaları ile yargılamak istediğini kaydetti. JKŞ, Werîşe Muradî'ye özgürlük isetdi.

Jinên Komûnîst ên Şoreşger (JKŞ), İran devletinin kadın özgürlük mücadelesinin militanı ve Rojhilat Özgür Kadın Topluluğu (KJAR) üyesi Werîşe Muradî'yi rejime silah kaldırmak ve devlete karşı gelmek suçlamaları ile yargılamak istediğini kaydetti.

'KADINLAR İRAN DEVLETİNİN KORKULU RÜYASI OLMAYA DEVAM EDİYOR'
Doğu Kürdistan ve İranlı kadınların gerici molla rejimine karşı mücadelelerinin Jina Emini'nin katledilemesi sonrası kadınların öncülüğünde bir halk ayaklanmasına dönüştüğü hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "İran devletinin tüm saldrılarına rağmen aylarca ayaklanma devam etmişti. Bu ayaklanma sürecinde de onlarca kadın katledilmiş, göz altına alınan, tutuklanan kadınlara aylarca işkence, tecavüz ve cinsel saldırıların diğer biçimleri yapılmıştı. Kadınlar, bütün bunları göze alarak özgürlükleri için aylarca sokakları terk etmemişti. İran devleti bu ayaklanmaya öncülük eden kadınlara karşı savaş açtı. İdamlarla öncü kadınları, halkları teslim almaya çalıştı ve bu devam ediyor. Ayaklanmada kitlesel olarak yer alan genç kadınları okullarında, yurtlarında toplu zehirleme yollarına gitti, onlarca kadını idam etti, ahlak polislerini tekrar harekete geçirdi. Çünkü kadınların cesareti ve kararlı mücadelesi İran halklarına yol göstermeye devam ediyor. Molla rejimine karşı halkı ayaklanmaya çağırıyor. Devrimci, yurtsever kadınlar İran devletinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

'KADINLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ ENGELLENEMEYECEK'
"İran devleti şimdi de kadın özgürlük mücadelesinin militanı ve Rojhilat Kadın Topluluğu (KJAR) üyesi Werîşe Muradî'yi rejime silah kaldırmak ve devlete karşı gelmek suçlamaları ile yargılamak istiyor. Werîşe Muradî Ağustas 2023'te Doğu Kurdistan'ın Sine kentinde gözaltına alınmış, ağır işkencelere maruz kalmıştı. Tüm dünyada erkek egemen kapitalist sistem kadınlara karşı bir savaş yürütüyor. Her yerde kadın katliamları, cinsel saldırılar, kazanılmış hakların yok edilmesi devam ediyor. Binlerce Ezidî kadın hala özgürleştirilememiş, Afganistan'da Taliban zulmü devam ediyor, Efrîn'de kadınlar her gün öldürülüyor, kaçırılıyor, tecavüze maruz kalıyorlar. Bunlar sadece birkaç örnek. Bütün bunlara karşı kadınların mücadelesi de devam ediyor. Rojhilat ve İran'lı kız kardeşlerimiz de gösterdi ki İran devletinin tüm zulmüne rağmen kadınların özgürlük mücadelesi engellenemeyecek!

'KADIN DEVRİMİ ZOR AMA ZAFER KESİN'
"JKŞ olarak Werîşe Muradî'nin yanındayız. Werîşe Muradî değil esas kadınları katleden, zulmeden, tecawüz eden İran devleti suçludur. Werîşe Muradî'nin mücadelesi aynı zamanda kadınlar için bir mücadeledir. Dünaynın neresinde olursak olalım Werîşe Murad'nin özgürlüğü için mücadele edelim ve onunla dayanışmayı yükseltelim. Werişe Muradi'nin ve tüm kadın ve erkek politik tutsakların sesine ses verelim. Her yer de İran devletini protesto edelim. Kadın devrimi zor ama zafer kesin!"