25 Nisan 2024 Perşembe

JKŞ: Selam olsun YPJ'ye!

Savaş altındaki mücadelesiyle YPJ'nin "Kadın Savunma Birlikleri" adını hak eden bir tarih yazdığını kaydeden JKŞ, 11. kuruluş yılını kutladığı YPJ ile omuz omuza mücadeleyi sürdüreceğini vurguladı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), 2012 yılında kurulan Kadın Savunma Birlikleri'nin (YPJ) on birinci kuruluş yılını selamladı. 2013 yılında çetelerin işgal saldırılarına savaşta YPJ'nin ilk şehitleri olan Silava Efrin ve Berivan Qelender'ı  anan JKŞ, "Kendi bölgesindeki halkların ve toprakların özgürleşmesi ve ataerkil zihniyete karşı kadınların özgürleşmesi YPJ' nin kuruluş ilkeleridir. YPJ, binlerce farklı ulus ve inançlardan kadınların katılımıyla, başarılı savaş pratikleriyle, verdiği şehitler ve gazilerle, 'Kadın Savunma Birlikleri' olarak, aldığı adı hak eden bir tarih yazıcısı olma onuruna erişmiştir" dedi.

YPJ saflarında, Rojava devriminin savunmasına katılmayı bir gurur kaynağı olarak gören komünist kadınlar da, YPJ direnişinin parçası olduğunun altını çizen JKŞ, "Kobanê savunmasında Sarya Özgür ile Tıl Temir savunmasında İvana Hoffman ile ilk şehitlerini veren komünist kadınlar, o günden bugüne, raxtlarında YPJ bayrağının simgesiyle ölümsüzleşmeyi sevinç kaynağı olarak görmüşlerdir. JKŞ olarak, emeklerini sınırsızca sunan tüm YPJ savaşçı ve komutanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. YPJ ile birlikte omuz omuza savaşacak, özgür kadın ve yurtseverlik çizgisini kadın yoldaşlığının gücüyle, her daim koruyacağız. Tüm düşmanlarımız yenilecek, biz kazanacağız! Yaşasın Rojava kadın devrimimiz! Yaşasın YPJ" ifadelerini kulandı.