25 Nisan 2024 Perşembe

JKŞ: KDP'nin Şengal ihanetini asla unutmayacağız

JKŞ üyeleri Şengal'de Êzidîlere yönelik gerçekleştirilen 73. fermanın sekizinci yılı dolayısıyla Qamişlo ve Kobanê'de basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamalarda, "Êzidîlere yönelik gerçekleştirilen fermanın yıl dönümünde komünist kadınlar olarak Nujiyan, Canwelat, Jiyan, Destan ve Zilanların ruhuyla direneceğiz" denildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Şengal'de Êzidîlere yönelik 2013 yılında gerçekleştirilen 73. fermanın 8. yıldönümünde Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo ve Kobanê kentlerinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

QAMİŞLO
Qamişlo'da Zilan Destan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen açıklamayı JKŞ adına Cihan Ehmed okudu. 2013 yılında binlerce DAİŞ çetesinin bir gecede Musul'a girdiklerini hatırlatan Cihan Ehmed, çetelerin Musul'un ardından Şengale yöneldiklerini belirtti. Cihan Ehmed, "Bir gün de binlerce çocuk, kadın, genç, yaşlı bütün dünyanın gözü önünde kaçırıldı, katledildi ve kaybedildi. KDP Şengal'in savunmasından sorumluydu ve iki saatte Şengal'deki mevzilerini terk ederek Êzidîleri bir kez daha fermanla yüz yüze bıraktı" dedi.

Türk devletinin bugün'de kirli savaş yöntemleriyle Rojava'dan Şengal'e kadar Kürt halkı ve bölge halklarına yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Cihan Ehmed, "DAİŞ'in gönderilmesinden sonra Türk devleti bütün bölgeyi işgal ederek DAİŞ'in gönderilmesinin intikamını almak istiyor. Fakat artık halklar irade ve askeri güç sahibi. Êzidîlere yönelik gerçekleştirilen fermanın yıl dönümünde Komünist kadınlar olarak Nujiyan, Canwelat, Jiyan, Destan ve Zilanların ruhuyla direneceğiz" dedi.

Açıklamanın sonunda "Yaşasın Şengal direnişimiz" sloganı atıldı.

KOBANÊ
JKŞ üyeleri Özgür Kadın Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar eylemde "Ferman sizinse dağlar bizimdir, yaşasın Şengal direnişi" ve "KDP-MİT-DAİŞ kahrolsun ihanet, yaşasın Şengal direnişi" yazılı dövizler taşıdı.

Açıklamayı okuyan Bahar Mistefa KDP'nin Şengal ihanetini asla unutmayacaklarını vurguladı. Bahar Mistefa erkek egemen kapitalizmin varlığını kadın ve çocukların yok edilmesi üzerinden yükselttiğini ifade etti.

Şengal'de de çocuk, genç, yaşlı demeden binlerce kadının DAİŞ tarafından kaçırılarak, pazarlarda satıldığını ve hala binlerce kadının kayıp olduğunu hatırlatan Bahar Mistefa şunları belirtti; "DAİŞ başından itibaren Türk devleti, emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri tarafından desteklenerek gerilla, YPG, YPJ ve MLKP savaşçılarına karşı savaştırıldı. Fakat Êzidî ve tüm kadınların intikamı Rakka, Hacin ve Baxoz özgürleştirilerek alındı."

Bahar Mistefa açıklamanın sonunda başta kadınlar olmak üzere tüm halkların yeni bir ferman yaşanmaması için iradesine sahip çıkacağını kaydetti.