20 Nisan 2024 Cumartesi

JKŞ: İranlı öğrenci kadınlar yalnız değildir

Halk ve kadın ayaklanmasının sürdüğü İran'da öğrenci kadınları cezalandırılmak istendiğini kaydeden JKŞ, "Sömürgeci, kadın düşmanı, soykırımcı İran devleti , yaptığı tüm saldırıların bedelini mutlaka ödeyecektir. Rojhilat İran kadınlarının özgürlük iradesi teslim alınamaz" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), İranlı öğrenci kadınlar için açıklama yaptı. 17 Eylül 2022'de başlayan kadın ve halk ayaklanmasının ardından altı ay geçtiği hatırlatılan açıklamada, Jina Emini'nin katledilmesi sonrası, saç kesme ve başörtüsü yakma eylemini, kadınların isyanlarında sembol haline getirdiğini belirtti. Rojhilat Kürdistanı ve İran'ın genelinde sokakları tutan, genel grev ve direnişler yapan kadınların farklı eylemlerle mücadelelerini kararlılıkla sürdürürken, erkek egemen faşist İran rejiminin de her türlü yöntemi deneyerek ayaklanmayı bastırma politikası izlediğini, İran'da kadın özgürlük mücadelesine yönelik saldırıları en vahşi yöntemle sürdürdüğünü kaydetti.

'HALK İSYANININ İRADESİ OLAN KADINLARI CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR'
JKŞ'nin açıklaması şöyle devam etti: "30 Kasım 2022'den bu yana, genç kadınların ve kız çocuklarının eğitim gördüğü okullara yönelik zehirli gazlı saldırılar artarak devam ediyor. 24 kentte ve 13 bini aşkın öğrenci kadının zehirlendiği bu vahşi saldırıda, resmi verilere göre, 5 öğrenci kadın, gerçekte ise çok daha fazlası hayatını kaybetti. Hastanelere yatırılan hastaların kan tahlili sonuçları gizleniyor. Bu saldırıyı protesto eden kadın öğrencilere üniversiteye giriş yasağı veriliyor. Saldırının İran rejimine bağlı kontra-milis güçleri tarafından yapıldığını biliyoruz. Halkta ve kadınlarda korku ve umutsuzluk yaratma, kız çocuklarının ve genç kadınların okula gitmelerini ve öğrenim görmelerini engelleme hedefleniyor. Özel savaş yöntemi olarak devreye sokulan zehirleme saldırısı, Mahsa Jina Emini halk isyanının iradesi olan kadınları cezalandırmak içindir.

'KADINLARIN ÖZGÜRLÜK İRADESİ TESLİM ALINAMAZ'
Ayrıca kadınların, eve kapanması, okula gitmemesi, çalışmaması, tüm vaktini ev köleliliğine vermesi de, erkek egemen İran rejiminin en büyük arzusudur. Kadınlar dünkü kadınlar değildir. 44 yıllık politik İslamcı, faşist ve erkek egemen Molla Rejiminin resmi ideolojisini sarstılar, politik özgürlük, cinsel özgürlük için mücadelenin temel dinamik gücüdürler. Şehit Mahsa Jine Emini'nin ardından, iradesi bükülmez nice yeni Mahsa Jine Emini doğdu. Katliam, gözaltı, tutuklama, İşkence, idam saldırılarına eklenen zehirli gaz yöntemi de işe yaramayacaktır. Rojava devriminin izini süren Rojhilat devriminin gelişi engellenemez. Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet mücadelesine, kadınların öncülüğünde İran halkları ses vermeye devam edecektir. JKŞ olarak, İran'da öğrenci kadınlara yönelik gerçekleşen zehirleme saldırısı karşısında, Kürdistan ve dünya genelinde, kadın hareketlerini, İranlı kadınlarla dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz. Sömürgeci, kadın düşmanı, soykırımcı İran devleti , yaptığı tüm saldırıların bedelini mutlaka ödeyecektir. Rojhilat/İran kadınlarının özgürlük iradesi teslim alınamaz!"