24 Nisan 2024 Çarşamba

JKŞ Hesekê'de MLKP/KKÖ'nün kuruluş yıldönümünü selamladı

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Hesekê'de MLKP/KKÖ'nün 7. kuruluş yıldönümünü yaptıkları etkinlikle kutladı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Hesekê'de MLKP/Komünist Kadın Örgütü'nün 7. kuruluş yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Rojava onur ve özgürlük savaşında ölümsüzleşen MLKP/KKÖ enternasyonalist şehidi İvana Hoffman anıldı.

Etkinlikte konuşan JKŞ sözcüsü Fadya Sîdo, MLKP/KKÖ'nün kuruluş sürecini, komünist kadınların tarihsel gelişimini aktardı. Komünist Kadın Konferansı'nın MLKP içinde ideolojik mücadele bakımından yarattığı etkisine dikkat çekti. KKÖ'nün kuruluşuyla birlikte Komünist Kadınların parti içinde daha çok iradeleştiğini belirtti. MLKP/KKÖ'nün yürüttüğü mücadelesinin, kadının özgürleşmesi erkeğin insanlaşması mücadelesi olduğunu kaydeden Fadya Sîdo, Komünist Kadın Örgütü'nün kendisini partisinin yarısı olarak tariflediğini ifade etti. Bu örgütsel modelin komünist kadınların, parti içinde özneleştirdiğine dikkat çekti.

Etkinlikte, 7 Mart 2015'de Til Temir'in Til Nesîr köyünde şehit düşen MLKP/KKÖ savaşçısı İvana Hoffman da anıldı. İvana Hoffman'ın devrimci tarihi aktarıldı, savaşmak için Avrupa'dan Rojava'ya gelmesinin devrimci bir kopuş olduğuna dikkat çekildi. Kadın şehitleri anan Sido, "Şehit İvana şahsında bütün özgürlük şehitlerini anıyoruz. Bütün dünya emekçi kadınlarının 8 Mart'ını kutluyoruz" dedi.

Pasta kesilen etkinlikte kadınların birbirlerinin 8 Mart'ını kutladı. Etkinlik, "Jin, jiyan, azadî bijî berxwedan" sloganları ve halaylar eşliğinde sona erdi.