18 Mayıs 2024 Cumartesi

JKŞ: Firyal Sileman Xalid (Zelal Zagros) yaşıyor

Kerkük'te silahlı suikast sonucu katledilen kadın aktivist Firyal Sileman Xalid'ın  (Zelal Zagros) ölümsüz olduğunun altını çizen Jinên Komûnîst ên Şoreşger (JKŞ), kadın özgürlük mücadelesinin süreceğini vurguladı.  

Jinên Komûnîst ên Şoreşger (JKŞ), kadın aktivist Firyal Sileman Xalid'in (Zelal Zagros), 18 Ocak günü Kerkük'te bir okul önünde düzenlenen silahlı suikast sonucu katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Firyal Sileman Xalid'e sokak ortasında sekiz el ateş edildiği hatırlatılan açıklamada, ateş edenleri MİT ajanları ve katlettirenin faşist Erdoğan olduğu vurgulandı.

Açıklama şöyle devam etti: "2015'ten beri faşist şef Erdoğan'ın kürt halkına ve devrimcilere karşı yürürlüğe soktuğu çöktürme planı politikası, devam ediyor. Her gün yeni bir katliam ve yeni bir saldırı ile karşı karşıya geliyor kadınlar. Fakat 2015'ten beri tek çöken, faşist şef Erdoğan ve onun saray cuntası oluyor. Bu katliamların hesapları sorulacaktır. Medya savunma alanları, Rojava/Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin kazanımları güçlü bir kadın aklı ile kuruluyor ve yine güçlü bir kadın iradesi ile savunuluyor. Bir türlü bu iradeyi kıramayan AKP iktidarı, nasıl kendi yönettiği yerlerden kadın katliamlarını normalleştiriyorsa, Kürt halkının öncü kadınlarının katledilmesini de normalleştirmek istiyor. Kadın özgürlük mücadelesinin ulaştığı düzey o kadar güçlü ki, Faşist şef Erdoğan ve diğer Kapitalist-Emperyalist ülkeler kendi erkek egemen varlıkları karşısında dimdik duran kadın özgürlük mücadelesinden korktukları için, birbiri ile karşı devrimci bir işbirliği içerisindeler. Sömürgeci faşist Türk devleti ile ittifak kuran bu ülkeler, başta Fransa olmak üzere ve şimdi de kendi halkına ihanet eden Başûr Kürdistan yönetimi ve lrak hükümetidir.

"Bu siyasi suikastların hesabının sorulması için birleşik kadın mücadelesini kararlıca büyütelim. Firyal Sileman Xalid (Zelal Zagros), Rojava'dan, özgür dağlara ve Başur Kürdistan'a kadar özgürleşmenin çizgisini ve mücadelesini temsil ediyor. O, tıpkı Rosa Luxemburg, Clara Zetkin, Sara, Evîn, Yeliz, Şirin ve Nagihan gibi sadece burjuva devletin çizdiği sınırları aşmadı, aynı zamanda erkek egemen zihniyetin çizdiği sınırları aşarak yaşadı. Bizde kız kardeşlerimizin bu yürüyüşlerinin yolcuları ve takipçileriyiz. Kadın devrimi ve sosyalizm hedefiyle, Suriye demokratik devrimi için mücadelemizi daima yükselteceğiz. Ve bu katliamların hesabını, yeni zaferlerimizle soracağız. Kahrolsun faşizm ve işgalci Türk devleti! Yaşasın Rojava kadın devrimimiz! Şehit Firyal ölümsüzdür!"