25 Nisan 2024 Perşembe

JKŞ Efrînli çocuğa ve annesine yönelik tecavüz saldırısını protesto etti

JKŞ üyeleri Efrîn'de çete liderinin 10 yaşındaki kız çocuğu ve annesine yönelik tecavüz saldırısını Hesekê'de yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Efrîn'de işgalci Türk burjuva devletine bağlı El Emşat çetesinin lideri Ehmed Memduh'un 10 yaşındaki kız çocuğu ve annesine tecavüz etmesini yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Hesekê kentinde yapılan açıklamayı JKŞ adına Vîdat Mihammed okudu.

Vîdat Mihemmed Türk devleti ve çetelerinin kadınlara ve çocuklara yönelik kaçırma, katliam, tecavüz gibi çok sayıda suç işlediğini vurguladı.

Türk devletinin işgal ettiği bölgelerin demografyasını değiştirdiğini kaydeden Vidat Mihemmed "Kaçırma suçları, işgalci güçlerin gözetiminde gündüz saatlerinde gerçekleşirken bugüne kadar işgal operasyonlarında esir alınan yüzlerce kadının akıbeti de hala belli değil. Türk devletinin işgaliyle birlikte tüm haklarından mahrum bırakılan Efrînli kadınlar, hala çok ağır koşullarla karşı karşıyalar" dedi.

Vidat Mihammed açıklamanın sonunda şu çağrıyı yaptı: "Tüm insan hakları örgütlerini ve kadın derneklerini, Türk devletinin işgali ve çetelerinin tecavüz suçları da dahil olmak üzere kadınlara karşı işlenen suçların önünü almak için derhal müdahale etmeye çağırıyoruz."

Açıklama "Jin jiyan azadî" ve "Kahrolsun işgalciler" sloganları ile sona erdi.