8 Mayıs 2024 Çarşamba

JKŞ 8 Mart çalışmalarına start verdi

JKŞ üyeleri 8 Mart çalışmalarının startını Kobanê'de gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla ve Hesekê'de yaptıkları bildiri dağıtımıyla duyurdu.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) 8 Mart çalışmalarının startını verdi. Kobanê TKŞ binasında basın açıklaması, Hesekê'de işçi kadınlara bildiri dağıtımı yapan kadınlar 8 Mart
kampanyalarını başlattıklarını duyurdu.

Kobanê'de gerçekleşen basın açıklamasında JKŞ adına konuşan Xanim Îbrahîm, 8 Mart kampanyalarına başladıklarını, şiarın "Kadın devrimi kolay değil fakat zafer kesin" olduğunu aktardı

8 Mart'a Türk devletinin saldırıları ve saldırı tehditleri altında gittiklerini söyleyen Xanim Îbrahîm, kadın devriminin kadınların emeği ve kanıyla bu seviyeye ulaştığını belirtti. Dünyadaki bütün emekçi kadınların ve Rojavalı kadınların 8 Martını kutlayan Xanim Îbrahîm, son damla kanlarına kadar kadın devrimini koruma ve yükseltme mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Basın açıklaması; "Jin, jiyan, azadî" ve "Yaşasın kadın devrimimiz" sloganlarıyla sona erdi.

Komünist kadınlar açıklamanın ardından halay çekerek 8 Martın gelişini kutladı. Komünist kadınlar ayrıca Hesekê'de de tekstil fabrikasında çalışan kadınları ziyaret etti. Bildiri dağıtarak 8 Mart eylemlerine çağırdı.