19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de KESK üyeleri beraat etti

Sendikal haklarını kullanarak iş bırakma eylemine katıldıkları için haklarında soruşturmalar açılan ve meslekten ihraç edilen KESK üyeleri beraat etti.
KESK'in "Savaşa hayır barışı savunacağız ve çocukların eğitim hakkının engellenmesine karşı" aldığı 1 günlük iş bırakma eylemine katılan ve haklarında dava açılan 23 kişi hakkında mahkeme beraat kararı verdi.
 
KESK İzmir Kadın Meclisi OHAL Komisyonuna çağrı yaparak, iş bırakma eylemi nedeniyle KHK ile ihraç edilen İzmir 4 No'lu Şube Kadın Sekreteri Arin Emine Kum'un beraat kararının ardından işine iade edilmesini talep etti.
 
Yapılan açıklamada,"Üyemiz Arin Emine Kum'un ihracına sebep olan bu hukuksuzluktan Beraatine karşılık, Hala mağduriyeti devam etmekte olup, işine iade edilmemiştir. Bu konuda OHAL Komisyonunu derhal göreve çağırıyor ve üyemiz hakkındaki bu hukuksuzluğa son verilip, işine iadesini talep ediyoruz. 2 ay tutukluluk süresi boyunca maruz kaldığı hak kayıpları ve işkenceden dolayı sorumluların cezalandırılması için hukuki tüm yollara başvuracağız, arkadaşımızın davasının takipçisi olacağız" denildi.