25 Nisan 2024 Perşembe

İzmir'de gözaltına alınan sosyalistler serbest bırakıldı

ESP İzmir il binasında Ulaş Alankuş'u anma etkinliğinde gözaltına alınan 20 kişi serbest bırakıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) İzmir İl binasında dün akşam saatlerinde Ulaş Alankuş için gerçekleştirilen anma etkinliğini basan polis 20 kişiyi gözaltına aldı. Arama kararı olmadan yapılan baskına sosyalistler tepki göstererek direnirken, gözaltı sırasında ve hastanede polisin işkencesine maruz kaldı.

Gözaltı saldırısına açlık grevi başlatarak tepki gösteren sosyalistlerin bu sabah saatlerinde ifade işlemleri başladı. Sosyalistler polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolü için götürüldükleri hastaneden serbest bırakıldı.

'ULAŞ ALANKUŞ ÖLÜMSÜZDÜR'
Serbest bırakılmalarının ardından hastane bahçesinde sosyalistler adına açıklama yapan ESP MYK üyesi Ebru Yiğit, "Ölümsüzlerimizi uğurlamamıza, cenazelerimizi kaldırmamıza tahammülsüz olan faşizm dün parti binamızı basarak Ulaş yoldaşı anmamızı engellemeye çalıştı. Gözaltı ve parti binamızı arama kararı olmaksızın yaptıkları gözaltı bugün sona erdi. Ulaş yoldaşı, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri anmaktan, onların bayrağını devralıp mücadeleye devam etmekten bir adım bile geri durmayacağız" dedi.