20 Mayıs 2024 Pazartesi

İzmir'de 70. OHAL ve KHK eylemi

İzmir'de OHAL ve KHK saldırısına karşı her hafta yapılan eylemin 70.si gerçekleştirildi.
KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL ve KHK saldırılarına karşı her hafta gerçekleştirdiği eyleminin 70.sini Karşıyaka çarşı girişinde yaptı.
 
"OHAL kaldırılsın, KHK'lar geri çekilsin, KESK'li ihraçlar işlerine geri dönsün. Sürgün, soruşturma ve cezalar son bulsun" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu.
 
OHAL ve KHK saldırılarıyla emeklerinin hukuksuzca gasp edildiğini belirten Kılıç, OHAL Komisyonu oyalamacasıyla da ihraç edilen emekçiler için hukuk yolunun da kapatıldığını söyledi.
 
24 Haziran seçimlerine de değinen Kılıç, AKP'nin şovenist söylem ve politikalarla seçim çalışması yapmasını, MHP ile kurduğu faşist ittifakı teşhir ederek toplumun yüzde 50'sinin AKP'nin karşısında olduğunu ifade etti.
 
Süleyman Soylu'nun Pervin Buldan'ı telefonla arayıp tehdit etmesine tepki gösteren Kılıç, bunun "zafer sarhoşluğu" olmadığını ifade ederek "yeni düzenin, yeni rejimin yönetim biçimidir" dedi.
 
Kılıç, "Emek, demokrasi, barış, laiklik gibi temel talepler etrafında ve faşizan saldırılar karşısında ortak mücadele yürütülmesi her zamankinden çok daha büyük önem taşımaktadır. OHAL kalksa da KHK'lerle işlerinden hukuksuz bir şekilde alınan arkadaşlarımız işlerine geri dönmedikçe yaşatılan bu hukuksuzluklara karşı mücadelemiz kesintisiz sürecektir. Ne taleplerimizden ne de mücadelemizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.