18 Nisan 2024 Perşembe

İzmir 1 Mayısına çağrı

1 Mayıs'ta Gündoğdu'da düzenlenecek mitinge ilişkin açıklama yapan İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi, haksızlıklara karşı alanlarda olacaklarını duyurdu. 

İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi, kentte yapılacak 1 Mayıs mitingine çağırdı. Konak Meydanında "Aydınlık yarınlar için haydi 1 Mayıs'a" pankartıyla yapılana açıklamada, "Yaşasın işçilerin birliği", "AKP'den hesabı emekçiler soracak" ve "AKP mezara halk iktidara" sloganları atıldı. Açıklamaya kentte bulunan siyasi parti ve kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda işçi katıldı.

Komite adına konuşan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, yandaşların, çetelerin, rantçıların geliri artarken, işçinin günden güne yoksullaştığını söyledi. İnsanca bir yaşam ve ücret için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını vurgulayan Çakmak, "Kuvvetler ayrılığının ortadan kalkmasıyla, yargı bağımsızlığını tamamen yitirdi. Uluslararası anlaşmalar bir kenara bırakıldı, başkanlık rejimi hayata geçirildi ve demokrasi, adalet, barış ortadan kalktı. Adalet, barış, demokrasi ve kardeşliği yeniden inşa etmek için 1 Mayıs'ta alanlardayız" dedi.

Mülteci işçilerin sorunlarına da değinen Çakmak, "En güzel şiir barıştır" demek için alanlarda olacaklarını söyledi. İklim krizi ve doğanın talanını durdurmak için alanlara çıkacaklarını belirten Çakmak, "Çocuk istismarına, şiddete, mobbinge, tacize ve kadın cinayetlerine karşı alanlardayız. Karanlık gider Gezi kalır diyen ve geleceği çalınan gençlerin aydınlık yarınları için 1 Mayıs'ta alanlardayız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Kemeraltı'nda bildiri dağıtılarak Gündoğdu'da düzenlenecek 1 Mayıs mitingine çağrıldı.