17 Nisan 2024 Çarşamba

İYİ Parti üyesi Erhan Kurt öldürüldü

Ordu'da seçim sonuçlarını kutlayan AKP'liler İYİ Parti üyesi Erhan Kurt'u öldürdü. Mardin'de ise AKP ve HÜDA-PAR'lılar havaya ateş açmalarına tepki gösteren bir kişiye saldırarak ağır yaraladı.

Ordu'da resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AKP'lilerin kutlamaları esnasında konvoyda yer alan bir grup İYİ Parti'nin Gülyalı İlçe Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda İYİ Parti üyesi Erhan Kurt öldürüldü.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve milletvekili Uğur Poyraz sosyal medya hesabından "Bu akşam İyi Partimizin Ordu İli Gülyalı İlçesi üyemiz ve sandık görevlimiz Erhan Kurt İlçe Başkanlığımızın önünde gerçekleşen bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Erhan kardeşimize Allah'tan rahmet ailesi, sevenleri ve İyi Parti camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz, Millet olarak bizleri ayrıştıran dilin sonucu olan bu hain saldırıyı ve tüm fail/failleri nefretle kınıyoruz. Sürecin kararlı takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı.

MARDİN'DE AKP'LİLER BİR KİŞİYE SALDIRDI
Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise seçim sonuçlarını kutlarken uzun namlulu silahlarla havaya ateş açan AKP'liler ve HÜDA-PAR'lılar, Ahmet Akbulut isimli bir kişiyi ağır yaraladı. Akbulut'un silahla ateş açan Ahmet G.'ye tepki göstermesi üzerine Ahmet G. ve yakını Halil İbrahim G. Akbulut'a saldırarak ağır bir şekilde yaraladı.

Olay yerine çağrılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Akbulut'un gözünü kaybetme riski olduğu tespit edildi. Durumunun ağır olduğu belirtilen Akbulut, tedavi için Diyarbakır'a sevk edildi.

Olayla ilgili jandarma köyde incelemelerde bulunurken, herhangi bir gözaltı yapılmadığı bildirildi.

Yine Mardin'in Midyat ilçesinde AKP'lilerin seçim kutlamalarında havaya ateş açmaları sonucu kutlamaya katılan Abdulaziz Çakmak, kendisine isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı.

ALANYA'DA AKP'LİLERDEN PROVOKASYON
Antalya'nın Alanya ilçesi Sugözü Mahallesi'nde seçim sonuçlarını kutlama adı altında Kürt ailelerin evinin önünde toplanan AKP'liler, ırkçı sloganlar eşliğinde etrafa ateş açtı. Mahallede yaşayan aile bireyleri evlerine isabet edecek şekilde silah sıkıldığını belirterek, sık sık ırkçı sloganlar atıldığını söyledi.

Yapılan provokasyona karşı polise haber verdiklerini belirten aileler, polisin hiçbir işlem yapmadığını ifade etti.