25 Nisan 2024 Perşembe

Ivana Hoffman kitap tanıtımı Viyana'da yapıldı

Til Temir'de IŞİD çetelerine karşı savaşırken 7 Mart 2015'de ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann'ın kitap tanıtımı Viyana'da yapıldı.

Til Temir'de 2015 yılında IŞİD'e karşı MLKP saflarında savaşırken yoldaşı Coşkun İnce ile birlikte ölümsüzleşen Ivana Hoffman'ın yaşamı üzerine yazılan "Ivana Hoffman- Sevgi ve Umut dolu bir yaşam" kitabının tanıtımı Avusturya'nın Viyana kentinde yapıldı.

Young Struggle ve KJÖ-KSV ile ortak düzenlenen etkinlikte kitaptan okunan bölümlerle, Ivana Hoffman'ın çocukluğundan ölümsüzleştiği tarihe kadar süren yaşamından kesitler sunuldu. Duisburg'da öğrenci eylemleri ile başlayan mücadelesi ve partisi MLKP ile tanışmasından sonra, Hüseyin Demircioğlu Akademisin'nde eğitim alan Hoffman'ın daha sonra Rojava devrimine katılma sürecine dahil olduğu anlatıldı.

Hoffman'ın her zaman, her ortamda neşesini ve umudunu kaybetmeyen, yoldaşlarına karşı sevgi dolu bir devrimci olduğu belirtildi.

Ivana Hoffman'ın Almanya'daki devrimci harekette yarattığı etkinin büyük olduğu belirtilirken, "Onun enternasyonalist duruşunu Avrupa'da büyütmenin zamanıdır" denildi.

Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanlarına yönelik güncel saldırılarına da değinilen etkinlikte, faşizme karşı Ivana'nın göstermiş olduğu cesareti ve iradeyi her devrimcinin göstermesi gerektiği ifade edildi.