1 Mayıs 2024 Çarşamba

İtirazın reddedilmesi Kars'ta protesto edildi

DEM Parti'nin Kars'taki seçimlere itirazının reddedilmesini protesto eden partililer, "taşımalı seçmen" ile halkın iradesinin ipotek altına alındığını vurguladı.

Kars'ta 31 Mart seçim sonuçlarına "taşımalı seçmen"le müdahaleye tepkiler devam ediyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Örgütü de konuya ilişkin açıklama yaptı. Parti binası önündeki açıklamaya DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Ağrı Milletvekili Necla Demir, Kars Belediye Eşbaşkan adayı Kenan Karahancı, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Kente 4 bin 180 taşımalı seçmenin getirildiğini, Kars'ta seçimlerin çalındığını ve sonuçların meşru olmadığını söyleyen İl Eşbaşkan Seyfettin Gönel, "Bu seçim sonucuyla Kars halkının iradesine karşı yeni bir kayyum ataması yapılmıştır. Bu kez seçilene değil sandıkta seçmene kayyum atanmıştır. Bu şekilde kayyum zihniyeti Kars'ta sürdürülmeye çalışılmaktadır" dedi.

"Taşımalı seçmen"in blok halde MHP'ye oy kullandığını ve bu şekilde belediyenin bu partiye devredildiğine işaret eden Gönel, mazbatanın verildiği kişinin halkın gözünde meşru olmadığını vurguladı. Seçime ilişkin YSK'ye görüntülerle sunulan itirazın da reddedildiğini aktaran Gönel, haksızlığa karşı mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.

DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun ise Kürdistan'a "taşımalı seçmen" olarak getirilen polis ve askerlerle halkın iradesine karşı savaş başlatıldığını ifade etti.

Hun, binlerce askerin sadece oy kullanmak için kente getirildiğini ve halkın iradesine 5 yıl sürecek ipotek atandığını söyleyerek, halkın içinde olmaya devam edeceklerini belirtti.