23 Nisan 2024 Salı

İsviçre'deki seçmenlere Yeşil Sol Parti'ye oy verin çağrısı

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin yurt dışında sandıklar kuruldu. Yeşil Sol Parti gönüllüleri, çalışmalarını yoğunlaştırarak final aşamasına geldiklerini belirtti, herkesi oy kullanmaya ve Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye çağırdı.

14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi yurt dışındaki seçmenler sandık başına gitmeye başladı. İsviçre'de 29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek oy kullanma işlemleri öncesi Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti İsviçre Seçim Koordinasyonu, 29 Nisan'da sandıklar kurulduktan sonra esas amaçlarının seçmenleri sandığa taşımak olduğunu açıkladı. Yeşil Sol Parti'nin hedefinin İsviçre'de oylarını yüzde 50 artırmak olduğu vurgulandı.

İsviçre'nin Bern, Cenevre ve Zürih kentlerinde toplam 42 sandık kurulacak. 105 bin 821 seçmenin, 13.419'unun Maraşlı olduğu öğrenilirken, Maraşlıları İstanbul, Konya, Erzincan Adıyaman ve Denizli takip ediyor. Hafta içi 12, hafta sonu 14 sandığın kurulacağı Zürih'de kayıtlı seçmen sayısı 69 bin 141. Bern ve Cenevre'de hafta içi 3, hafta sonu 5 sandık kurulacak. Yeşil Sol Parti sandıklar için 200 müşahit görevlendirirken, kent merkezlerinde stantlar açarak Türkiyelilere oy kullanma ve Yeşil Sol Parti'ye oy verme çağrısında bulundu.

İsviçre'nin Basel kentinde bulunan Claraplatz meydanında her gün stant açan partililer, bildiri dağıtımı ve bilgilendirme yapıyor. Yeşil Sol Parti ayrıca yaptığı ziyaretlerle insanları 29 Nisan'dan itibaren Zürih'teki oy verme merkezine taşıyacağını anlatıyor.

Basel'de 28 Nisan'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Avrupa temsilcisi Faysal Sarıyıldız ve HDP eski milletvekili Besime Konca'nın katılacağı bir final mitingi düzenlenecek. Miting, De-Wette parkta saat 17.00'de gerçekleşecek.

'TÜM OYLAR YEŞİL SOL PARTİ'YE'
İsviçre'deki Yeşil Sol Parti gönüllüleri yaptıkları çalışmaları anlatarak herkese Yeşil Sol Parti'ye oy verme çağrısında bulundu.

Kürt halkına karşı sürdürülen inkar ve soykırımın son bulması ve mevcut rejimin tekçi, faşist zihniyetine dur diyebilmek için büyük bir ittifak oluşturulduğunu söyleyen Hüseyin Çelik, "Kürt halkına, halklara, kendine insanım diyen herkese, sol çevrelere, demokratik aydınlara çağrımızdır: gerek Türkiye illerinde gerekse Kürdistan illerinde herkesi Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye çağırıyorum. Bizim için vereceğimiz her oy demokrasiye insanlığa, özgürlüğe, barışa ve varoluşa verilecektir. Diktatörlüğe dur diyebilmek için, zulme, işkenceye baskıya dur diyebilmek için soykırımlar karşısında onurlu ve dik durabilmek için kayıtsız şartsız sandık başına gitme zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Lozan Seçim Koordinasyonu'nda yer alan Hüseyin Torun, seçim tarihinin belirlenmesiyle çalışmalarını hızlandırdıklarını ve kısa sürede Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleriyle seçim koordinasyonu kurduklarını söyledi. Seçim büroları, halk toplantıları, esnaf ve aile ziyaretleri, broşür ve bildiri dağıtımları yaptıklarını anlatan Torun, "Bu aşamadan sonra bize düşen sorumluluk ulaşabildiğimiz, dokunabildiğimiz herkesi seçim sandığına taşımak olacaktır. Araç temin konusunda hazırlıklarımız tamamlanmıştır" dedi.

Mürsel Yıldız ise Lozan'ın Kürdistan'ı 4 parçaya ayıran antlaşmanın imzalandığı yer olduğunu hatırlatarak, Yeşil Sol Parti'nin Lozan'dan en yüksek oyu almasını sağlamaları gerektiğini vurguladı. Diyarbakır merkezli siyasi soykırım operasyonuna boyun eğmeyeceklerini kaydeden Yıldız, "Ben inanıyorum ki halkımız bunlara 14 Mayıs'ta gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

Yeşil Sol Parti gönüllülerinden Ahmet Kaya, "Baskıların son bulması için oyumu Yeşil Sol Partiye vereceğim. Herkesi sandık başına gitmeye ve oyunu Yeşil Sol Parti'ye vermesini istiyorum" çağrısında bulundu.