19 Mayıs 2024 Pazar

İsviçre'de Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemleri

700. haftasında Cumartesi Anneleri'yle dayanışmak için İsviçre'nin Cenevre, Basel ve Zürih kentlerinde eylemler düzenlendi.
İsviçre'nin Cenevre, Basel ve Zürih kentlerinde 700. haftasında Cumartesi Anneleri'yle dayanışma eylemleri düzenlendi.
 
CENEVRE
 
Cenevre Cumartesi Anneleriyle Dayanışma İnisiyatifi'nin çağrısıyla bir araya gelen kitle, gerçekleştirdikleri eylemle polisinin bugün Galatasaray Meydanı'ndaki eyleme saldırısını protesto etti.
 
"Kayıp yakınları gerçeği öğrenmek istiyor, gerçeğin ortaya çıkması için Cumartesi Anneleri'nin direnişini sahiplenelim" pankartının yanı sıra kayıpların fotoğrafları taşındı.
 
Eyleme destek veren kurumların mesajlarının okunduğu eylemde Fransızca bildiriler dağıtıldı. Eyleme ayrıca ölüm orucu gazileri de destek verdi.
 
Kayıp yakını Saniye Ananın yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşandı. Tayyip Erdoğan'a seslenen Saniye Ana "Artık ölümleri durdurun, biz barış istiyoruz. Artık yeter anaların gözyaşları. Bizler yakınlarımızın akibetini öğrenmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
BASEL
 
Merkezi tren istasyonunda HDK Basel'in çağrısıyla bir araya gelen yurtsever, devrimci, demokrat kurum temsilcileri ve insan hakları savunucuları, Cumartesi Anneleriyle dayanışma eylemi düzenlendi.
 
"Kayıplar bulunsun, hesap sorulsun" pankartının açıldığı eylemde kayıpların fotoğrafları taşındı ve mumlar yakıldı. İstanbul'da Cumartesi Anneleri eylemine yönelik faşist saldırılar Almanca bildirilerle kınandı.
 
ZÜRİH
 
Zürih kentinde ise St Jakob Kilisesi önünde 700. haftasına giren Cumartesi Annelerinin eylemine destek eylemi düzenlendi.
 
Sosyalist Kadınlar Birliği, Beritan Kadın Meclisi, Yeni kadın, Bund Sozialitscher Frauen, Demokratische Frauenbewegung, Lila-Rot Kollektive, Mor Verein ve Kampushexen'in katılımıyla Stuffacher Meydanı'nda gerçekleşen eylemde konuşan kadınlar, "Cumartesi Anneleri yalnız değildir, haklı mücadeleleri mücadelemizdir" dedi.