7 Mayıs 2024 Salı

İstanbul'da ihraç edilen KESK'lilerin direnişi 65. haftasında

OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin Kadıköy ve Bakırköy'deki direnişi 65. haftasına girdi.
OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin Kadıköy ve Bakırköy'deki direnişi 65. haftasına girdi.
 
KADIKÖY
 
Kadıköy Altıyol'daki direniş alanında buluşan emekçiler "Haksız, hükümsüz ihraçlara hayır/İşimizi geri alacağız" pankartı açtı. Eylemde direnişçi kamu emekçilerinden Huda Yıldırım basın açıklamasını okudu. KHK saldırılarıyla haksız/hükümsüz bir şekilde ihraç edildiklerini belirten Yıldırım, "Bizler çalışma hayatımız boyunca kamu emekçilerinin özlük-sendikal hakları için mücadelenin en önlerinde yer almış, hak gasplarına, çağdışı/bilimdışı ve haksız uygulamalara, her türlü idari baskıya ve ayrımcılığa karşı kamu emekçilerinin sesi-soluğu olmuş KESK üyesi emekçileriz" dedi.
 
"Rant için değil halk için belediyecilik" dedikleri, muktedirlerin zalimliğini değil ezilenlerin haklarını savundukları için ihraç edildiklerini söyleyen Yıldırım, tarikatlara ve gericiliğe karşı mücadele ettiklerini vurguladı.
 
Yıldırım, baskıya karşı özgürlüğü; yağma, talan, vurgun ve hırsızlığa karşı emeği; yandaşlığa ve ayrımcılığa karşı eşitliği; keyfiyete karşı adaleti savunduklarını vurgulayarak gerici iktidarın saldırılarına karşı 65 haftadır direndiklerini belirtti. KESK'li emekçiler olarak OHAL maskesi altında hayata geçirilen her türlü saldırıya karşı da direndiklerini ve işlerine geri dönünceye kadar direnişlerinin süreceğini vurgulayarak açıklamayı sonlandırdı.
 
BAKIRKÖY
 
İhraç edilen KESK üyeleri Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda "İşimizi geri alacağız", "Direne direne kazanacağız" ve "AKP'nin memuru olmayacağız" sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan Nuğyen Nedim, bir yılı aşkındır direndiklerini söyledi. Hiçbir hukuki yanı olmayan KHK'larla ihraç edildiklerini belirten Nedim, "suç"larını dahi bilmediklerini ifade etti. "Bizler hırsız ya da katil değiliz. Ekmeğini onuruyla kazanan, işini alınteriyle, bilgi birikimiyle elde eden, hiç kimseye biat etmeyen, KESK'te örgütlü devrimci, demokrat, yurtsever kamu emekçileriyiz" diyen Nedim, 17 Temmuz 2017 tarihinde çalışmaya başladığı iddia edilen, hangi ölçütlerle değerlendirme yapacağı belli olmayan OHAL Komisyonu'nun asıl amacının oyalama olduğuna dikkat çekti.
 
15 Temmuz darbe girişimini "Allah'ın lütfu" olarak gören iktidarın OHAL'le her türlü kanunsuzluğu hayata geçirdiğini belirten Nedim, hayatın her alanında gerici uygulamaların arttığını, muhalif kesimlerin sesinin kısılmaya çalışıldığını, tutuklama saldırılarıyla karşılaştığını söyledi.
 
"Tarihin onurla kaydettiği zulme direnenlerden güç aldık. Hakların mücadele etmeden alınamayacağını bildiğimiz için direnişi seçtik" diyen Nedim, işlerine geri döneceklerine duydukları inancı vurgulayarak açıklamayı sonlandırdı.