26 Nisan 2024 Cuma

İsrail'in Gazze'ye hava saldırısında 12 kişi katledildi

İsrail devletinin Gazze Şeridi'ne dönük hava saldırılarında aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 12 kişi katledildi, en az 20 kişi ise yaralandı.

Siyonist İsrail devletinin Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 12 kişi katledildi. İsrail ordusu yaptığı açıklamada İslami Cihad hareketini hedef aldığını belirtirken, İslami Cihad hareketi Jihad al-Ghannam, Halil al-Bahtini ve Tarık Izz al-Deen isimli üç liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, katledilen 9 kişinin ise aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu siviller olduğunu duyurdu. Öte yandan İsrail'in hava saldırıları sonucu en az 20 kişi de yaralandı.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Tarık Silmi yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal güçlerinin suçlarına karşılık olarak direniş güçlerinin önünde tüm tercih ve senaryoların açık olduğunu" söyledi. Hamas Hareketi Lideri İsmail Heniye de gelişmelerin ardından yazılı açıklama yaptı. Heniye "İsrail suikast operasyonunda hesabında yanıldı, bedelini ödeyecektir" dedi.