25 Nisan 2024 Perşembe

İsrail'in Filistin'e dönük hava saldırılarında en az 27 kişi katledildi

İsrail'in Filistin'e yönelik 3 gündür süren hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu en az 27 kişi katledildi, 70'i aşkın kişi ise yaralandı.

Siyonist İsrail devleti,işgal altındaki Filistin'e dönük saldırılarını artırarak devam ettiriyor. İsrail tarafından Gazze'ye dönük 3 gündür sürdürülen hava saldırıları sonucu şu ana kadar aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu en az 27 kişi katledildi, 70'ten fazla kişi ise yaralandı. İsrail'in Gazze'de nüfusun yoğun olarak yaşadığı sivil yerleşimleri hedef aldığı öğrenildi. Çok sayıda yerleşim yeri saldırılarda hasar gördüğü için tahliye edildi.

Saldırının ilk günü 3 liderlerinin öldürüldüğünü açıklayan İslami Cihad hareketi, roket biriminden sorumlu Ali Hasan Gali'nin de devam eden saldırılarda öldürüldüğünü söyledi.

Filistin direniş grupları, İsrail'in hava saldırılarına 400'ü aşkın roketle karşılık verdi.

Bu arada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, İsrail'in Gazze'de başlattığı saldırıları İsrailli mevkidaşları ile görüştüğü bildirildi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, yaptığı yazılı açıklamada, Austin'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

Ryder, Austin'in Gallant'tan İsrail'in Gazze'deki operasyonları hakkında bilgi aldığını ve "İsrail'in terörist grupların başlattığı roket saldırılarına karşı halkını savunma hakkına destek verdiğini vurguladığını" belirtti.