3 Mayıs 2024 Cuma

İsrail-Lübnan sınırında bir eve füze isabet etti

Siyonist İsrail, Lübnan sınırına yakın bir eve tanksavar füzesi isabet ettiğini, bir kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırına yakın bir bölgede bir eve isabet eden tanksavar füzesi nedeniyle bir erkek hayatını kaybetti, bir kadın ise ağır yaralandı.

Reuters'ta yer alan habere göre, İsrail ordusundan yapılan açıklamada da bir füzenin bir eve isabet ettiği, olayda ölü ve yaralılar olduğu ifade edildi. Açıklamada, ordu güçlerinin Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurduğu öne sürüldü.

İsrail ordusundan daha önce yapılan başka bir açıklamada da Lübnan'ın güneyinden "sızma" girişiminde bulunduğu öne sürülen dört silahlı kişinin öldürüldüğü, beş askerin yaralandığı bildirilmişti. Siyonist İsrail ordusunun X hesabından yapılan açıklamada, Kefr Şuba'da devriye gezen İsrail güçleri ile silahlı kişiler arasında çatışma çıktığı bilgisi verilmişti. Ordu, açıklamasında, "Lübnan'dan İsrail'e sızmaya çalışan dört silahlı kişi ş İsrailli sivil ve dokuz İsrail askeri öldü. İsrail, 1967'de Suriye'nin Golan Tepeleri bölgesini işgal ettiği sırada, Lübnanile çatışma çıktığını ve bu kişilerin öldürüldüğünü" belirterek çatışmalarda beş İsrail askerinin de yaralandığını kaydetmişti. İsrail ordusunun bölgeyi havan mermisi ve topçu atışlarıyla hedef aldığı da aktarılmıştı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 161 Hizbullah mensubu, bir Lübnan askeri ile be'a ait olan Şeba Çiftlikleri, Kefr Şuba Tepeleri ve Gacar köyünün bir kısmını da işgal etmişti. İsrail söz konusu toprakları Suriye'den aldığını iddia ederken, Lübnan ise bu bölgelerin kendisine ait olduğunu söylüyor.