3 Mayıs 2024 Cuma

İsrail, insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırdı: En az 104 Filistinli katledildi

Siyonist İsrail askerleri Gazze'nin güneyindeki Nablusi Kavşağı'nda yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı, katliamda en az 104 Filistinli yaşamını yitirdi.

Siyonist İsrail 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin'e dönük işgal ve soykırım saldırılarını şekilde sürdürüyor. İsrail, bir yandan hava saldırılarını kesintisiz olarak devam ettirirken, diğer yandan kara kuşatmasını giderek derinleştiriyor, ayrıca Filistin halkı üzerindeki mutlak ambargo sonucu Filistinliler aylardır gıda, ilaç, temiz su, elektrik, yakıt gibi temel insani ihtiyaçlarına erişim sağlayamıyor.

İsrail askerleri son olarak Gazze'nin güneyindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım almayı bekleyen Filistinlilere saldırdı. Saldırıda en az 104 Filistinli katledilirken, en az 760 kişi ise yaralandı.

Gazze Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail'in 146 gündür bombardıman altında tuttuğu Gazze'nin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen yüzlerce Filistinliyi hedef alan bir saldırı düzenlediğini açıkladı. "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü" denilen açıklamada, "İsrail işgalinin aç bıraktığı sivillerin öldürülmesinden İsrail'i, ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları sorumlu tutuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in saldırısında ölen ve yaralananların Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere sevk edildiğini aktararak “Sağlık ekipleri, hala kısıtlı imkanlarla ciddi vakalarla ilgilenmeye devam ediyor" bilgisini paylaştı. Kudra, çok sayıda yaralının durumunun ağır olduğunu kaydetti.

HAMAS, ARAP BİRLİĞİ VE BMGK'Yİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI
Hamas'tan Arap Birliği ile BMGK'yi acilen toplanmaya çağırdı, "İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği toplu kıyımları ve etnik temizliği durdurmaya zorlayacak kararlar almaya çağırıyoruz" denilen açıklamada katliamın tüm sorumluluğunun, İsrail ile ABD'ye ait olduğu belirtildi.

KATLEDİLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 30 BİNİ AŞTI
Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini aştı. Açıklamaya göre, Gazze'de en az 30 bin 35 kişi öldü ve 70 bin 457 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ayrıca en az 12 bin 660 çocuk ile 8 bin 570 kadın öldürüldü.

Öte yandan yerel kaynaklar tarafından İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarını bombaladığı belirtildi. Kamplara yönelik saldırılarda yaşamını yitiren 25 Filistinli Deyr el-Belah bölgesindeki Aksa Şehitleri Hastanesine getirilirken, öldürülenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu ifade edildi.

İsrail savaş uçaklarının doğrudan evleri hedef aldığı saldırılarda kamplarda büyük yıkımın olduğu vurgulanırken, enkaz altında kalan çok sayıdaki cansız bedene henüz ulaşılamadığı aktarıldı.