20 Nisan 2024 Cumartesi

İsrail Gazze ve Lübnan'a hava saldırıları düzenledi

İsrail, Mescid-i Aksa'ya dönük peş peşe baskınların ardından Gazze ve Lübnan'a hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda henüz ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail, Mescid-i Aksa'ya peş peşe düzenlenen baskın ve yüzlerce Filistinliye işkence ve gözaltının ardından Gazze şeridi ve Lübnan'a hava saldırıları düzenledi.

Filistinli direniş grupları, işgalci İsrail'in baskınları sonrası İsrail'e roket füzeleri fırlatmıştı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, "İsrail düşmanlarının her türlü saldırganlığın bedelini ödeyeceği" açıklamasında bulunmuştu. İsrail ordusu, Lübnan'dan 34 roketin gönderildiğini, Lübnan ve Gazze'ye dönük hava saldırılarında Hamas'ı hedef aldıklarını öne sürdü. Filistinli direniş grupları, hava saldırılarına Gazze'den roketlerle karşılık verdi.

Hamas, "Siyonist işgal güçleri, artan gerilimin, Gazze şeridine dönük saldırganlıkların ve bu saldırganlıkların bölgede doğuracağı sonuçların bütün sorumlusudur" ifadelerini kullandı. Roket saldırılarını henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.

Hava saldırılarıyla Gazze'de 10 nokta hedef alındı ve şiddetli patlamalar meydana geldi. Hava saldırılarında henüz ölen ya da yaralanan olmadı. Lübnan'da da 3 noktaya saldırı düzenlendi. Saldırıların Hamas'ın silah üretim merkezlerini ve tünellerini hedef aldığı iddia edildi.

DİRENİŞ GRUPLARI: GÜÇLÜ BİR CEVAP VERİLECEK
Gazze'deki Filistinli direniş grupları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına güçlü bir şekilde cevap vereceklerini duyurdu.

Gazze'deki grupların askeri kanatlarını içine alan Ortak Operasyonlar Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Düşmanın (İsrail'in) Gazze'deki direnişimize ve halkımıza yönelik tehditlerinin gölgesinde, her türlü saldırıya karşı güçlü bir şekilde karşılık vermeye ve halkımızı nerede olurlarsa olsun savunmaya hazır olduğumuzu teyit ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Düşman kendi iç krizlerini halkımıza ve kutsal değerlerimize ihraç etme maskaralığına son vermelidir" denildi.

ABD: İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR
ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan gönderilen roket füzelerini kınadı ve İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu söyledi. Bakanlık ayrıca, Mescid-i Aksa'ya dönük baskına dair de "endişeli" olduklarını dile getirdi.