28 Nisan 2024 Pazar

İsrail Filistin'deki Kızılhaç Genel Müdürlüğü'ne baskın yaptı

Filistin Kızılhaç örgütü, İsrail işgal ordusunun Al-Amal Hastanesi'nde bulunan genel müdürlüklerine baskın düzenlendiğini açıkladı. Hastanenin bulunduğu alan 19 günden beri kuşatma altında tutulurken çok sayıda sağlık çalışanı ve sivil katledildi.

Filistin Kızılhaç örgütü, İsrail ordusunun Kızılhaç'ın Al-Amal Hastanesi'ndeki genel müdürlüğüne yönelik baskın yaptığını kaydetti.

19 GÜNDEN BERİ KUŞATMA ALTINDA
Gazze şehrinin güneyindeki Han Yunus şehrinde bulunan Al-Amal Hastanesi, 19 gündür İsrail ordusunun kuşatması altında. Filistin'deki Kızılhaç'ın kuşatma ile ilgili yaptığı son basın açıklamasına göre, kuşatmanın ilk 12 gününde 3'ü Kızılhaç ekibinden olmak üzere 43 kişi katledildi ve 153 kişi yaralandı. Katledilenlerin arasında Gençlik ve Gönüllüler Dairesi Başkanı Hedaya Hamad da bulunuyor. Hastanelerin bulunduğu alan, sağlık merkezi olmakla birlikte binlerce Gazzelinin sığınma yeri durumunda.

Aynı alanda bulunan Nasır Hastanesi de bugün İsrail işgal ordusunun katliam saldırılarının hedefi oldu. Arasında sağlık çalışanları da bulunan 21 kişi, hastane binasının dışında suikast saldırılarıyla katledildi.

TOPLAM 340 SAĞLIK ÇALIŞANI KATLEDİLDİ
İşgalci İsrail devletinin dört aydan beri Gazze halkına karşı yürüttüğü savaşta sağlık kurumları ve halkın sığındığı yerler defalarca siyonistlerin saldırılarının hedefi haline getirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, işgalci İsrail ordusu 7 Ekim'den bugüne kadar 340 sağlık çalışanını katletti, 99 sağlık çalışanını da tutukladı. Aynı süreç içerisinde 123 ambulans imha edildi.