19 Mayıs 2024 Pazar

İşgalci yerleşimciler Gazze Şeridi'ne giden yardım kamyonlarına saldırdı

İşgal ordusunun saldırıları sürerken, işgal altındaki Kudüs'te Düzen 9 aktivistleri Gazze Şeridi'ne giden yardımları engelledi, gıda kutuları olmak üzere tüm ürünleri yola savurdu.

Siyonist İsrail ateşkes anlaşmasını reddeden ve ardından bir buçuk milyon Filistinlinin sıkıştığı Refah'a saldırı düzenlerken, İsrailli yerleşimliler işgal altındaki Kudüs'te Gazze Şeridi'ne giden yardım tırlarına saldırdı. 

Düzen 9 aktivistleri, Letron bölgesindeki 1. karayolunda yaptığı eylemin ardından Gazze Şeridi'ne gidecek düzinelerce insani yardım kamyonunun hareketini engelledi. İşgalci yerleşimciler, kamyonlarda bulunan gıda kutuları başta olmak üzere tüm ürünleri kamyonlardan atarak, yola dağıttı. 

Eyleme katılanlardan altı kişi gözaltına alındı.

Gazze'deki Hükümet İletişim Ofisi, siyonist İsrail'in Refah ve Kerem Ebu Salim kapılarını kapatmak ve insani yardımların girmesini tamamen engellemek, Refah'ın doğusundaki hastaneleri ve hedef alan saldırılar düzenlemek suretiyle bölgedeki insani krizin daha da büyümesine neden olduğunu dile getirdi. 

Açıklamada, işgal rejiminin bu kararlarına binaen gerçekleştirdiği saldırılarda sivillerden, kadınlardan ve çocuklardan katledilenlerin sayısının daha da arttığına ve sadece son on iki saat içinde 35 sivilin işgalcilerin saldırısında hayatlarını kaybettiğine dikkat çekildi. İşgal güçlerinin saldırılara ek olarak Refah ve Kerem Ebu Salim kapılarını tamamen kapatmasının, bölgeye insani yardım girişini durdurmasının, hastaneleri hizmet dışı bırakmak için çalışmasının, yüz binlerce insanın barındığı okulları ve sosyal kurumları saldırılarında hedef almasının bölgede insani krizin iyice katlanmasına, sıkıntıların iyice artmasına sebep olduğuna vurgu yapıldı. 

Açıklamada, saldırılar yüzünden Refah'ın doğusunda büyük bir insani kriz yaşandığı ancak bu krizin sadece bu bölgeye münhasır kalmayıp bütün Gazze vilayetlerini etki altına aldığı tüm bölge ahalisine yönelik olarak planlı bir aç bırakma politikasının uygulandığı, bu yüzden zaten yedi aydan beri gıda krizi yaşayan bölgede açlık krizinin daha da büyüdüğü kaydedildi.