25 Nisan 2024 Perşembe

İşçilerden Genel-İş'e: Seçilmiş iradeyi yok sayamazsınız

İşçinin iradesiyle seçilen Genel-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube yönetimine kayyum atanmasına tepki gösteren işçiler, "Seçilmiş iradeyi yok sayamazsınız" dedi. Şube Başkanı Nazan Gevher Çam Ay, kendilerini göreve getiren Kartal işçileriyle mücadele edeceklerini söyledi.

Kadıköy ve Kartal belediye işçileri DİSK/Genel-iş'in kayyum atamasına karşı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube önünde açıklama yaptı. Genel-İş önlüklerini giyen işçiler, seçilmiş yönetimi istediklerinin altını çizdi. Açıklamaya Birleşik İşçi Hareketi (BİH) üyeleri de destek verdi.

AY: ANCA 2-3 AY ATANIRSINIZ, SEÇİM GÜNÜ GELİRİZ
22 Ocak'ta işçilerin iradesiyle seçimleri kazanan ve Genel-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam Ay, seçilmiş iradenin yok sayılamayacağının altını çizdi ve ekledi: "Kartal işçileri buna izin vermeyecek. Anca 2-3 ay atanırsınız, seçim günü geliriz. Geliriz! Hiç kimsenin şüphesi olmasın."

'SEÇİLMİŞ İRADEYİ YOK SAYAMAZSINIZ'
Kendileriyle yol yürüyen Kartal işçilerini selamlayan, onlarla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Ay, şöyle devam etti: "Şube yönetimi olarak bizi seçtiler. Tepeden inme atama yapamazsınız. Yaptınız mı yaptınız, siz kaybedeceksiniz. Nedir bu sendikal bürokrasi, nasıl açıklıyorsunuz? Şube yönetimine bilg vermeden, istişare etmeden Ankara'ya gidip pazarlıklar yapan 2-3 kişiye Kartal işçilerinin hakkını teslim edemezsiniz. Seçilmiş iradeyi yok sayamazsınız."

Ardından söz alan seçilmiş şube yöneticileri ve Kartal işçileri de kayyumu tanımadıklarını mücadele edeceklerini söyledi.

'GENEL MERKEZ YÖNETİMİ HÜKÜMETİN 20 YILLIK POLİTİKALARINI UYGULUYOR'
Basın metnini okuyan Cevahir Hasdemir, Türkiye'deki sendikal harekete öncülük eden Genel-İş Genel Merkez Yönetiminin olmazsa olmaz değerleri bir kenara bırakarak, 20 yıldır mazlum halklara, emekçilere dünyayı dar eden hükümetin uygulamalarını artamayacak türden enteresan çıkışlarla sendikaya duyulan güveni yok ettiğini kaydetti.

'HER TÜRLÜ ARGÜMANI KENDİLERİNE GÖRE KULLANIYORLAR'
Hasdemir, "Sendikal bürokrasi ve hegomanyasının tavan yaptığı günümüzde koltuk ve mevkileri uğruna işçi iradesini görmezden gelerek seçilmiş şube yönetimleri eğer kendi iradeleriyle değil de genel merkezin iradesiyle hareket ediyorsa her türlü maddi ve manevi desteği vermekten geri durmayan sendikanın bürokrat burjuvası emek diyen hak diyen işçi hakkı diyerek kendisini seçin emekçilerin hakları için çabalayan bizler gibi seçilmiş şube yönetimlerini de olağan üstü seçimlerle şube kapatıp açmalar, şube bölüp yeni şubeler açmak gibi her türlü argümanı işlerine geldiği gibi kullanıyorlar. Örneğin Ataşehir'i ayırdığında oradaki şube yapısını orada seçilen bizleri Kartal'da şube kuruluşunda atamak yerine seçimlerde kaybeden iki başkan adayının Ankara'ya çağırarak kapalı kapılar ardında pazarlık ve çıkar ortaklığı ile atama yapmak gibi iki yüzlü bir irade ortaya koymaktan geri durmamaktadır" ifadelerini kullandı.

'AYNI FAŞİZAN MANTIK'
Belediyelerdeki kayyum zihniyetinin ne kadar antidemokratikse sendikadaki kayyumculukta aynı faşizan mantıkla yürütüldüğüne dikkat çeken Hasdemir, şöyle devam etti: "Peki sendikamızda bu kadar kirli ayak oyunları dönerken siyaset bu işin neresinde duruyor? Evet işte sahnelenen tiyatronun as oyuncularından biri de belediye yönetimleri ve daha yukarıdaki siyasi irade. İşçi şubesiyle birlikte hak arama mücadelesine başladığı andan itibaren belediye yönetimi hemen alternatif şube arayışına başlayarak sendikanın genel merkez yöneticileri ile kapalı kapılar arkasında pazarlık ve işbirliği yaparak işçiyi değil belediyenin çıkarlarını gözetecek kapı kullarının gelmesi için mücadele vermektedir. Çünkü asıl derdi karşısında bekleyip aldığı direktifleri işçiye yutturmaya çalışacak kayyumcu çıkarcı ve koltukçuları göreve getirecek çalışmalarla sendika şubesi değil belediye bünyesinde emrinde şeflik ya da müdürlük benzeri bir şube oluşturmak."

'İŞÇİLERİN SIRTINDAN TOPLADIKLARI AİDATLARDAN FAYDALANIYORLAR'
"Peki bütün bu tezgahı kuran sendika ağaları finansmanı nereden sağlıyor bilin bakalım" sorusunu yönelten Hasdemir, "Tabii ki biz işçilerin sırtından topladıkları aidatlardan. Bizden  topladıkları paralarla kendi imparatorluklarını kurarak bu paralarla delege kafalayarak, rakı sofraları kurdurarak zafiyetli işçilerin iradesizliklerinden faydalanıp bizlere karşı işçiler için değil kendileri ve belediye yönetimine şubeler kuruyorlar" yanıtını verdi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Hasdemir, şöyle devam etti: "Yağma yok bizler buradayız ve bu harami düzenini yıkarak, yeniden Kemal Türkler, Abdullah Baştürklerin mirasını ve mücadelesini sahiplenerek sırtımızdan semire sendika ağalarının saltanatını yıkmak için mücadeleye devam edeceğiz."