3 Mayıs 2024 Cuma

İrfan Değirmenci Kanal D'de kovulma sebebini açıkladı

Yol TV'de Veli Saçılık ile Söz Sizde programına katılan İrfan Değirmenci, Kanal D'de kovulma sebebini "Hande Fırat, Soylu'nun benden bir talebi olduğunu, Diyarbakır'da kayyum belediyenin ne kadar iyi çöp topladığını söylememi istedi" dedi.
Yol TV'de Veli Saçılık ile Söz Sizde programına katılan İrfan Değirmenci, Kanal D'de işine son verilmesine ilişkin konuştu.
 
Değirmenci, "Kanal D'de kovulmadan bir hafta önce şu oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Temsilcisi Hande Fırat eliyle bana bir mesaj gönderdi. Mesaj şu; 'İrfan, İçişleri Bakanımız senin bülteninde, senin ağzından şu lafı duymak istiyor. Diyarbakır'a atanan kayyum belediye başkanı çöpleri çok iyi topluyor. Diyarbakırlı çok memnun bunu bir haber haline getir, yayınla. Ama sabah haberinde görmek istiyor. Ana haberde falan değil" şeklinde bir emir geldiğini söyledi.
 
Değimenci, Hande Fırat'a "Sevgili Hande, sayın bakana çok selamımı ilet lütfen, gece işten çıktım, gidip uyuyacağım. Sen selamımı söyle, bir de de ki 'İrfan bu haberi yapacakmış bir şartla. Diyarbakır Sur Meydanı'nda canlı yayın seti kuralım, sayın bakan gelsin, Diyarbakırlılar toplansın ve her birine mikrofon uzatılsın canlı yayında, memnunlarsa şayet seçtikleri belediye başkanlarının görevden alınmasından, yerine atanan kayyum belediye başkanının çöplerinin temizlenmesinden memnunlarsa kendileri söylesin. Bir sabah canlı yayınlayalım. Bunu bir teklif olarak ilet bakalım ne diyecek'. Bir hafta sonra zaten yoktu sabah haberim. Bir şey demedi, o canlı yayın da yapılmadı. Yani ne haberi yaptığınız kadar, ne yapmadığınız, neye hizmet etmediğiniz de önemli" diye konuştu.