28 Nisan 2024 Pazar

İnşaat işçileri Başakşehir Belediyesi ve Akar Grup'a ait yerlerde eylemde olacak

İnşaat İş'in Akar Grup önündeki üyelerinin gasp edilmek hakları için sürdürdüğü direniş 2. gününde. "Alın terimizi patronlara bırakmayacağız" diyen inşaat işçileri yarın Başakşehir Belediyesi önünde ve Akar Grup'a ait olan Beylikdüzü ve Sefaköy'de bulunan Opet benzin istasyonlarında eylemi yaygınlaştıracaklarını duyurdu.

Akar Grup ve Reis Elektriğin, Yuvam Bahçeşehir Konutları inşaatında çalışan üyelerinin haklarını gasp ettiği hakları için İnşaat İş sendikakısının başlattığı direniş 2. gününde kararlılıkla sürüyor.

DİRENEN İŞÇİLER: ALIN TERİMİZİ BIRAKMAYACAĞIZ
Yüklenici firma Akar Grup inşaat işilerinin ihbar ve kıdem tazminatlarını, resmi bayram tatillerini, fazla mesailerini gasp etmeye çalışıyor. Alın terini patronlara bırakmayacağının altını çizen işçiler Akar Grup ofis önünde sendikasıyla birlikte iki gündür  direniyor.

'SONUNA KADAR BURADAYIZ'
Direnişin 2. gününde "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" pankartıyla eylemde olan işçiler, "Haklarımızı alana kadar direnişimize devam edeceğiz. Sonuna kadar buradayız" dedi.

'HAKLARIMIZI PATRONLARA BIRAKMAYACAĞIZ'
Direnişçiler gün içinde şantiyedeki işçilere de seslenerek patronların haklarını gasp etmesine izin vermemesi için örgütlü mücadeleye çağırıyor. İşçilere seslenen İnşaat İş Örgütlenme Uzmanı Deniz Gider, "Ana firma olan Akar Grup, Başakşehir Belediyesi, Bahçeşir'de çalıştığımız parala el koydu. Gasp ediyor. Satış ofisi önünde direnişteyiz. Haklarımızı patronlara bırakmayacağız" dedi.

Gider'in konuşması sırasında şantiye kapısı yüzüne kapatılmak istendi. İşçiler buna engel olarak hakları için mücadele ettiklerini kaydetti. Gider, "Bu direnişi kazanana kadar bitirmeyeceğiz. İşçi arkadaşları, haklarınızı öğrenin, haklarınızı koruyun" dedi.

DEV YAPI VE TİP'TEN DAYANIŞMA ZİYARETİ
"Direne direne kazanacağız" sloganının sık sık atıldığı direnişte, işçileri Dev Yapı-İş ve TİP Emek Komisyonu ziyaret etti.

EYLEMLER YAYGINLAŞACAK
Sosyal medya hesabından duyuru yapan İnşaat İş, 8 Şubat Perşembe günü Başakşehir Belediyesi önünde ve Akar Grup'a ait olan Beylikdüzü ve Sefaköy'de bulunan Opet benzin istasyonlarında eylemi yaygınlaştıracaklarını duyurdu.