27 Ekim 2025 Pazartesi

İmamoğlu, Yanardağ ve Özkan tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "siyasal casusluk" soruşturması kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, danışmanı Özkan ve  gazeteci Yanardağ tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "siyasal casusluk" iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve İmamoğlu'nun danışmanı Necati Özkan, çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Soruşturma, cuma günü başlatılmış, üç isim de dün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirilmişti. Edinilen bilgilere göre, İmamoğlu'nun ifade işlemleri planlanandan yaklaşık beş saat sonra, 16.00 sularında başladı. Yanardağ ve Özkan'ın ifadeleri ise akşam saatlerinde tamamlandı.

Savcılık, üç ismi "siyasal casusluk" suçlamasıyla hakimliğe sevk etti. Gece yarısına kadar süren sorguların ardından Merdan Yanardağ, Necati Özkan ve Ekrem İmamoğlu hakkında tutuklama kararı verildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kararla birlikte iki ayrı suçlama kapsamında tutuklu bulunuyor.