25 Nisan 2024 Perşembe

İlmek Kadın Dayanışması'ndan Kızılay önünde eylem: Hesap soracağız

Depremzedelere çadır, konteyner, gıda ve giysi ulaştırması gereken Kızılay'ın ticari şirket gibi çalışmasını Kızılay Genel Müdürlüğü önünde protesto eden İlmek Kadın Dayanışması, "Kızılay ticari şirket olmuştur" dedi. Asla helalleşmeyeceklerini kaydeden kadınlar, halkları hesap sormaya çağırdı.

İlmek Kadın Dayanışması, Ankara'da bulunan Kızılay Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. "Kızılay ticari şirket olmuştur" sloganlarını atan kadınlar, "Yardımları sattınız, depremzedeleri enkaz altında bıraktınız" pankartıyla açıklama yaptı.

Okunan basın metninde şu ifadeler yer aldı: "6 Şubat'ta yaşadığımız büyük  yıkım Kızılay ve AFAD'ın acizliğini gözler önüne sermiştir. Bir yardım kurumu olduğunu sandığımız Kızılay çadırları, konteynerleri, gıda ve giysileri bir an önce deprem bölgesine ulaştırması ve oradaki halkın insani ihtiyaçlarını karşılaması gerekirken ticari bir şirket gibi çalışmış depremzedelere ulaştırılması gereken yardımları satmıştır.

Kızılay bir yardım kurumu olmaktan çıkmış ticari bir şirkete dönüşmüş, dönüştürülmüştür. Biz İlmek Kadın Dayanışması olarak bugün burada bu gerçekleri yüksek sesle ifade ediyor, bu yapılanların hesabı sorulana kadar da susmayacağımızı gerçekleri haykırmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz. Asla helalleşmeyeceğiz! Halkı enkaz altında bırakanlardan hesap soracağız! Tüm halkımızı da yapılanların hesabını hep birlikte sormaya davet ediyoruz."

Kadınlar eylemlerini sloganlarla sonlandırdı.