18 Mayıs 2024 Cumartesi

İhraç edilen KESK'lilerin eylemi 64. haftasında

OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin direnişi 64. haftasında Kadıköy ve Bakırköy'de devam ediyor. Kamu emekçileri, seçimler nedeniyle demokrasi ve kardeşlik gibi kavramların seçim malzemesi olarak kullanılmasına tepki gösterdi.
OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin direnişi 64. haftasında Kadıköy ve Bakırköy'de devam ediyor.
 
KADIKÖY
 
İhraç edilen KESK'liler Kadıköy Altıyol'da "KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartını açtı. eylemde basın açıklamasını okuyan Hüseyin Demir, KHK saldırılarıyla ihraç edilmelerine karşı 64 haftadır direnişlerini sürdürdüklerini belirtti. 24 Haziran'da yapılacak seçimlere değinen Demir, seçim nedeniyle bolca vaatte bulunanların emekçilerin hakkı olanları ise rüşvet olarak dağıttığını kaydetti. Demir, seçimler nedeniyle demokrasi ve kardeşlik gibi kavramların seçim malzemesi olarak kullanıldığını ifade etti.
 
Son bir buçuk yılda 120 bin kişinin hiçbir soruşturma ve yargı süreci olmaksızın ihraç edildiğini hatırlatan Demir, 5 bin ilerici, devrimci kamu emekçisinin de "FETÖ" bahanesiyle ihraç edildiğini söyledi. Ancak bu haksız ihraç saldırısına karşı 64 haftadır direndiklerini ve işlerini geri alıncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini vurguladı.
 
BAKIRKÖY
 
Kamu emekçileri Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndaki eylemlerini "İşimizi geri alacağız", "Direne direne kazanacağız", "AKP'nin memuru olmayacağız" sloganlarıyla başladı. Eylemde basın açıklamasını okuyan Nuğyen Nedim, haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilmelerine karşı bir yılı aşkındır direndikleri söyledi. AKP'nin 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek kendisine muhalif olan herkese baskı uyguladığını ifade eden Nedim, bulundukları kurumlarda cemaat yapılanmalarına geçit vermedikleri, parasız eğitim ve sağlık istedikleri için ihraç edildiklerini kaydetti. "Yıllardır emek mücadelesi veren bizlerin, adına KHK denilen kağıt parçalarıyla bir gecede işten çıkarılması AKP'nin içine düştüğü acziyeti göstermektedir" diyen Nedim konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: "AKP'nin yaptığı haksızlığa hukuksuzluğa sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Ta ki ülkeye demokrasi, laiklik ve barış gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Emekçiyiz haklıyız kazanacağız."