7 Mayıs 2024 Salı

İhraç edilen KESK'liler Soma'da katledilen madencileri andı

KHK ile ihraç edilen KESK'li kamu emekçileri, İstanbul'da başlattıkları direnişin 64. haftasında Soma'da katledilen 301 madenciyi andı.
KHK ile ihraç edilen KESK üyesi emekçiler, İstanbul Bakırköy ve Kadıköy'de başlattıkları direnişin 64. haftasında Soma'da katledilen 301 madenciyi andı.
 
BAKIRKÖY
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda "Kaza değil, kader değil katliam Soma'yı unutmayacağız" pankartının açıldığı eylemde, katledilen madencilerin anısına yere siyah karton ve bir baret koyuldu.
 
Açıklamayı okuyan Muhammet Sevinçtekin, KHK saldırılarına değinerek haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edildiklerini belirtti. Sevinçtekin, muhalefet eden herkesin gerici iktidarın saldırısına hedef olduğunu, işlerinden atıldığını, gözaltı ve tutuklama saldırısına uğradığını söyledi.
 
301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı'nı hatırlatan Sevinçtekin "Fıtrat değil, ihmal" dedi. Sevinçtekin, katliamın sorumlularının yargılandığı davanın sürüncemede bırakıldığına dikkat çekti. AKP'nin saldırılarına "Tamam mı, devam mı" diye soran Sevinçtekin'e, emekçilerin cevabı "Tamam!" oldu.
 
KADIKÖY
 
Kadıköy Altıyol'da yapılan eylemde "Haksız, hukuksuz ihraçlara Hayık! İşimizi geri alacağız" pankartının yanı sıra madenci fotoğrafları, baretler ve karanfiller yere konuldu.
 
Ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada "Bizi açlıkla terbiye etmeye çalışan AKP iktidarına ve bu sömürü düzenine 64 haftadır direniyoruz. Bu coğrafyanın halkları nice iktidarın yükselişini ve düşüşünü gördü, ama asla insan olmanın onurundan vazgeçmedi. İşte bizler bu onurlu halkların çocuklarıyız. Bu topraklarda yetişen devrimci, demokrat, yurtsever kamu emekçileriyiz" denildi.
 
Toplumsal muhalefete yönelik saldırılara değinilen açıklamada, milletvekillerinin, insan hakları savunucularının, gazetecilerin, öğrencilerin, belediye başkanlarının, avukatların, emekçilerin keyfi bir şekilde tutuklandığı hatırlatıldı.
 
"Biz sadece kendimiz için değil, işsiz bıraktığınız için ailesine bakamayıp intihar eden öğretmenlerin, doktorların ve akademisyenlerin çıkaramadığı ses olmak için de buradayız" denilen açıklama, OHAL ve KHK düzeni son buluncaya ve işten atılan herkes işine dönene kadar direnişin süreceği vurgulandı.