19 Mayıs 2024 Pazar

İhraç edilen KESK'liler: OHAL Komisyonu lağvedilsin

OHAL kararnameleri ile ihraç edilen KESK üyeleri Kadıköy İskele'de 104. eylemlerini gerçekleştirdi. Eylemde yapılan konuşmada, OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun varlığının anayasaya aykırı olduğunu vurgulanarak lağvedilmesi istendi.
OHAL kararnameleri ile ihraç edilen KESK üyeleri Kadıköy İskele'de 104. eylemlerini gerçekleştirdi.
 
KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasına ESP, Devrimci Parti, HDP, HDK, SYKP, DİSK destek verdi.
 
"KHK’lar gidecek biz kalacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde "KHK’lar gidecek biz kalacağız", "Direne direne kazanacağız", "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganları atıldı.
 
Basın açıklamasında ilk sözü İlhan Koyu aldı. Koyu yaşadığı mağduriyeti anlatarak, "kazanana kadar direneceğiz" dedi. Daha sonra basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mesut Mike okudu. Mike, "KHK'ler ile gerçekleştirilen ihraç işlemiyle genel hukuk değerleri ve ulusal mevzuat gereğince tanınan haklar yok sayılmıştır" dedi. OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun varlığının anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan Mike, komisyonun derhal lağvedilmesini istedi.
 
Mike, "KESK olarak, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız. Hukuki, fiili ve meşru mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye belirtti.