17 Mayıs 2024 Cuma

İhraç edilen KESK üyeleri Denizleri andı

İstanbul'da ihraç edilen KESK üyeleri direnişlerinde 63. haftayı geride bıraktı. Kamu emekçileri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı.
OHAL kararnamesi ile İstanbul'da ihraç edilen KESK üyeleri direnişlerinde 63. haftayı geride bıraktı. Kamu emekçileri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı.
 
KADIKÖY
 
KESK üyeleri Kadıköy Altıyol'da "KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartınının yanı sıra, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın açarak basın açıklaması gerçekleştirirken Üç Fidan'ın fotoğraflarının yer aldığı "Mücadeleleri direnişimize ışık tutuyor" pankartı açtı.
 
"İşimizi geri alacağız", "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganlarıyla eylemlerine başlayan eylemde konuşan Özgür Karadaş, Üç Fidanı andı. Onların antiemperyalist mücadeledeki rolüne dikkat çeken Karadaş, sermaye devleti tarafından katledildiklerini belirtti. Karataş, ancak mücadelelerinin bugün de devam ettiğini vurguladı.
 
Direnişçi kamu emekçilerinden Mehmet Sarı ise AKP'nin OHAL ve KHK saldırıları ile kendilerini haksız hukuksuz bir şekilde ihraç ettiğini ve 63 haftadır Kadıköy, Bakırköy ve Kartal'da direndiklerini belirtti. OHAL'de muhalif olan herkesin saldırılarla karşılaştığını, gözaltına alındığını, tutuklandığını söyledi.
 
Ancak OHAL düzenine karşı içeride ve dışarıda krizlerden kurtulamayan gerici iktidarın OHAL'i bir kez daha uzatarak erken seçime gitmek zorunda kaldığını belirtti.
 
Sarı konuşmasının devamında, ihraçların yanı sıra taşeron işçilerinin karşılaştığı işsizlik saldırısını, kamusal alanların sermayeye peşkeş çekilmesini, özelleştirme saldırılarını, işçi ve emekçilere dayatılan sefaleti teşhir ederek bu sorunların artmasına neden olan OHAL ve KHK düzenine son verilmesini istedi.
 
Herkesi bu saldırılar karşısında mücadeleyi büyütmeye çağıran Sarı, kendilerinin de bu haklı ve meşru direnişlerini işlerine geri dönünceye kadar sürdüreceklerini vurguladı.
 
BAKIRKÖY
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda da "İşimizi ekmeğinizi geri alacağız" pankartını açan kamu emekçileri, idamlarının yılödönümü vesilesiyle Denizleri yaptıkları konuşmalarla anan direnişçiler ihraç saldırısına ilişkin ise şunları söyledi: "Bizler, haksız ve hukuksuz bir biçimde elinden ekmeği, emeği ve işi alındığı için 63 haftadır direnen kamu emekçileriyiz. Haklılığımızdan aldığımız güçle, bizi açlıkla terbiye etmeye çalışan AKP iktidarına ve bu sömürü düzenine 63 haftadır direniyoruz."
 
OHAL ve KHK saldırılarını, baskı ve tutuklamaları da teşhir eden emekçiler bütün bu saldırılar karşısında işlerine geri dönünceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.