19 Mayıs 2024 Pazar

İhraç edilen kamu emekçileri Beyazıt'ta açıklama yaptı

KHK ile ihraç edilen KESK üyelerinin, işlerine geri dönmek amacıyla başlattıkları eylemde "Herkes için eşit adil barış içinde bir ülke yaratma azmimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.
KHK ile ihraç edilen KESK üyelerinin, işlerine geri dönmek amacıyla başlattıkları eylem 98. haftasında devam ediyor. Her hafta bir yerde bir araya gelen kamu emekçileri bu hafta eylemlerini Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirdi.
 
"KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Mike yaptı. Çıkarılan KHK'larla 4 bin üzerinden kamu emekçisinin ihraç edildiğini hatırlatan Mike, "Hiçbir idari, adli soruşturma yapılmadan, gece yarıları çıkarılan kanun hükmündeki kararnameler ile ihraçlar gerçekleştirildi" dedi. "Arkadaşlarımıza hukuksal mücadele yolları kapatıldığı gibi özel sektörde bile çalışmalarına müsaade edilmeyerek açlığa mahkum edilmek istendi" diyen Mike, "İçte ve dışta kamuoyunu oyalamaya dönük OHAL inceleme komisyonu kurularak süreç işkenceye dönüştürüldü. İhraç edilen üyelerimizle ilgili mahkemelerce kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar verilmesine rağmen üyelerimiz OHAL komisyonunun kararlarını beklemeye mahkum edildi. 2 yıl Önce kurulan işlevsizliği ve hukuksuzluğu ortada olan bu komisyonunun görevi 1 yıl daha uzatıldı" diye konuştu.
 
'DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ'
 
Herkes için parasız eşit anadilinde eğitim isteyen öğretmenler olduklarını dile getiren Mike, "Herkes için parasız sağlık isteyen sağlık çalışanları, adil vergilendirme isteyen vergi memurları, demokratik belediyecilik isteyen belediye çalışanları, yolunu bilimle aydınlatan akademisyenleriz. Bu yüzden bir gece yarısı KHK'sıyla sizlere hizmet etmekten alıkonulduk işimizden atıldık" ifadeleri kullanıldı. Mike, "Zaten işlevsiz olacağını defalarca söylediğimiz OHAL komisyonunun derhal lağvedilmesini Olağanlaştırılan olağanüstü hal uygulamalarına son verilmesini, Haksız hukuksuz biçimde işinden edilen kamu emekçilerinin derhal işlerine iade edilmesini, KHK'ların tüm sonuçları ile birlikte iptal edilmesini, insanca yaşam ve demokratik bir Türkiye istiyoruz" diye seslendi. İhraç edilen, tüm üyelerinin tekrar işlerine dönene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Mike, "Herkes için eşit adil barış içinde bir ülke yaratma azmimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.