25 Nisan 2024 Perşembe

IGIF 1 Mayıs'a çağırdı

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (IGIF), emeğin özgürlüğü ve halkların kardeşliği için 1 Mayıs'ta sokağa çağırdı.

AVEG-KON'a bağlı İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (IGIF), "Emeğin özgürlüğü ve halkların eşitliği için 1 Mayıs'ta sokaklara!" başlığıyla 1 Mayısa çağrı yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bugün dünyada kapitalist ve emperyalist sistemler kendi geleceklerini devam ettirebilmek için sömürüyü, katliamları ve savaşları artırmaya devam etmektedir. Bugün sokaklara çıkmak ve mücadeleyi büyütmek için daha çok nedenimiz var. İsviçre'de Covid 19 nedeniyle sokakları emekçilere yasaklayan burjuvazi ve onun temsilcileri emekçilere ceza yağdırmaktan geri durmamaktadır. Emperyalistler dünyanın birçok bölgesinde devam eden  savaşların doğrudan sorumlusudur. Kürt halkına dönük saldırı ve katliamlar artarak devam ederken emperyalistler sessiz kalmayı ve üç maymunu oynamayı tercih etmektedirler. Ukrayna'da emperyalistler arası paylaşım savaşı devam etmektedir. Ukraynalı ve Rus emekçilerin  bu savaştan hiçbir çıkarı yoktur. Ama bu savaştan en çok etkilenen yine emekçiler, kadınlar, LGBTİ+'lar ve çocuklar olmaktadır.

6 Şubatta Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da  meydana gelen depremde on binlerce insanımız hayatını kaybederken faşist AKP-MHP iktidarı görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği gibi depremi kendini yeniden yapılandırmak için fırsata dönüştürmek istemektedir. Bu insanlık düşmanı, doğa düşmanı, emek düşmanı faşist sömürgeci iktidarları al aşağı etmek için sokakları tutuşturmanın zamanıdır. Dünyada hayat pahalılığı ve buna bağlı olarak emek sömürüsü artarak devam etmektedir. Yanı başımızda  emeklilik yaşının yükseltilmesi ve sömürünün daha da artırılmasına karşı, Fransız sınıf kardeşlerimiz günlerdir sokaklarda, İngiltere işçi sınıfı hayat pahalılığı ve yüksek enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle tarihin en büyük grevlerini gerçekleştiriyor.

İsviçre'de hayat pahalılığı her geçen gün artmaktadır. Her yıl 14 Haziran'da 'eşit işe eşit ücret' talebiyle binlerce kadın greve giderek hayatı durduruyor. Gölgesini satamadığı ağacı kesen ve doğa sömürüsünde sınır tanımayan emperyalistlere  karşı ekolojistlerin mücadelesi artarak ve güçlenerek devam etmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı halklarımızı eşitlik ve özgürlük için yaşadığımız her alanda 1 Mayıs'ta sokaklara çıkmaya, birlik, dayanışma ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs! Biji yek gulan!"