29 Mart 2024 Cuma

İEB Kadıköy'de 1 Mayıs'a çağırdı: Örgütlenmezsek hiçbir seçim bizi kurtaramaz

Kadıköy sokaklarında halka yönelik konuşmalar ve bildir dağıtımıyla 1 Mayıs'a, örgütlü ve birlikte mücadeleye çağıran İşçi Emekçi Birliği (İEB), birlikte örgütlü mücadele yürütülmezse hiçbir seçimin işçi ve emekçileri, halkları kurtaramayacağının altını çizdi. 

İşçi Emekçi Birliği (İEB) İstanbul Kadıköy'de halka yönelik konuşmalar ve bildiri dağıtımıyla 1 Mayıs'a çağırdı. Kadıköy sokaklarında dolaşan İEB üyeleri halka yönelik konuşmalarda, bu 1 Mayıs'a sermaye düzeninin rant-yağma, sömürü ve savaş politikalarının arttığı bir ortamda gidildiğini belirtti ve "Emeğiyle tüm zenginlikleri yaratan milyonların bir kere daha çok sayıldığı ölüme ve ağır sömürü koşullarına mahkum edildiği bir süreçti gidiyoruz" dedi. 

6 Şubat Maraş merkezli depremlerde yüz binlerce insanın iktidarın politikaları sonucu katledildiği, açlık sınırı 9 bin 592 iken asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğu, her beş kişiden birinin işsiz olduğu; doğalgazdan elektriğe, kiralardan ulaşıma yaşam için temel gereksinimlerin tamamına artan zamlarla 1 Mayıs'a gidildiğini belirten İEB üyeleri, "Eğer biz birleşmezsek, örgütlenmezken, kendi kaderimizi elimize almak için yan yana gelmezsek hiçbir seçim bizi kurtaramaz. Bizim kurtuluşumuz sermaye düzeninin önümüze koyduğu tercihlerde değil, birliğimizde ve mücadelemizdedir" ifadelerini kullandı. 

Düşük ücretlere, işten atmalara, sendikalaşma hakkının engellenmesine, taşeron çalışmaya, uzun çalışma sürelerine, iş cinayetlerine karşı işçi direnişlerinin çağrısıyla örgütlenmeye davet eden İEB üyeleri, şöyle devam etti: "Taksim 1 Mayıs meydanıdır. Üstündeki keyfi yasaklamaların kalkması için birleşik mücadeleyi büyütelim. Madde 25/2'nin kaldırılması, işten atmaların yasaklanması için birleşik mücadeleyi büyütelim. Herkese iş ve gelir güvencesinin sağlanması için birleşik mücadeleyi büyütelim. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması için birleşik mücadeleyi büyütelim."