15 Mayıs 2024 Çarşamba

ICOR: Dersim'in çığlığını yükselt

Devrimci Parti ve Örgütlerin Uluslararası Koordinasyonu (ICOR), AKP/Saray rejiminin Dersim'de ormanlara ve doğaya yönelik saldırısına ilişkin "Dersim'in çığlığını yükselt" başlıklı açıklama yaptı.
Aralarında MLKP, MLPD, PC/ML gibi çok sayıda parti ve örgütlerin oluşturduğu Devrimci Parti ve Örgütlerin Uluslararası Koordinasyonu (ICOR), AKP/Saray rejiminin Dersim'de ormanlara ve doğaya yönelik saldırısına ilişkin "Dersim'in çığlığını yükselt" başlıklı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Faşist Erdoğan diktatörlüğü, Kürt halkına karşı sürdürdüğü kirli savaşı Kuzey Kürdistan'ın Dersim bölgesinin halklarını, doğasını ve de tarihsel değer ve hafızasıyla birlikte tüm canlı hayatı hedef alan düşmanlık ve barbarlık seviyesine doğru tırmandırmaya devam ediyor" denildi.
 
Dersim'in dağları, bölgedeki gerilla güçlerine karşı operasyon adı altında TSK savaş uçakları tarafından bir ayı aşkın süredir bombalandığına dikkat çekilen açıklamada, "Türk devleti yangına müdahale etmekten ziyade, yangını söndürmek için seferber olan bölge halkını engellemek için alanı yasaklı bölge ilan etmiştir. Dersim halkı, her türlü yasak ve engellemelere rağmen bu süre zarfında yangını bir kez söndürmeyi başarmış ancak sonrasında Türk uçakları Dersim'i alevler içinde bırakmak için bölgeyi tekrar bombalamıştır. Bu zamana kadar sayısız canlı türüyle birlikte binlerce hektarlık ormanlık alan kül olmuş, Alevi halkının kutsal mekanları, ibadet yerleri, mezarlıkları yerle bir edilmiştir" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Tekçi Türk devleti, kuruluşundan itibaren her çeşit baskı ve katliamlar yoluyla Dersim başta olmak üzere Kuzey Kürdistan halklarına kimliksizleştirme ve sürgün politikalarını dayatmaktadır. Ancak Dersim'in onurlu toprağı ve halkları, Türk devletinin sömürgeci faşist uygulamaları karşısında diz çökmemiş ve direniş ruhunu bu zamana kadar canlı tutmuştur.
 
"Devletin geleneksel sömürgeci görevini bugün devam ettiren faşist Erdoğan diktatörlüğünün Dersim'i süreğen bir kuşatma ve alevler altında tutma çabası, Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimi çatısı altında Dersim'in dağlarında özgürlük ve sosyalizm için çarpışan gerillaların iradesini kırmaktan da öte bir amaç taşımaktadır. Onun hedefi, Dersim'in halkları ve doğal yaşamıyla birlikte tarihsel olarak sahip olduğu bu onurlu direniş ruhu, kültürü ve hafızasıdır.
 
"Sömürgeci Erdoğan diktatörlüğünün Dersim'de devam eden yangınlar özelinde Kuzey Kürdistan'daki tüm canlı hayatı yok etmeyi hedefleyen katliamcı uygulamarını lanetliyoruz!
 
"Tüm ilerici, devrimci demokrat güçleri; öncü gerillaları ve halklarının yanı sıra, meşe ağaçları, nehirleri, kuşları, geyikleriyle birlikte yaşayan tüm canlı türleriyle direnen ve bu barbarlık karşısında hiçbir zaman diz çökmeyecek olan Dersim'le dayanışmaya, Dersim'in çığlığını yükseltmeye çağırıyoruz!
 
"Dersim'in Erdoğan önderliğindeki gerici Türk devletinin katliamcı saldırıları karşısındaki başarılı direnişi, Kürt ulusunun özgürleşmesinden bağımsız değildir! Ve Kürt halkının özgürlüğü, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Arap halklarının özgürlük, demokrasi ve sosyalist bir geleceğe doğru özgürleşmesi adına temel bir kazanımdır!"
 
İMZACILAR
 
-Mısır Devrimci Komünist Parti (RCP)
-Kongo Devrimci Örgüt (ORC)
-Kenya Sosyal Demokrat Partisi (SDP)
-Fas Marksist Leninist Proleter Çizgisi (MMLPL)
-Güney Afrika Komünist Partisi (Marksist Leninist) (CPSA (ML))
-Afganistan Marksist Leninist Örgüt (MLOA)
-Bangladeş Komünist Partisi (CPB)
Hindistan Komünist Partisi (Marksist Leninist) Geçici Merkez Komitesi (PCC CPI (ML))
-Nepal Komünist Partisi (Mashal) (NCP (Mashal)
-Sri Lanka Yeni Demokrat Marksist Leninist Parti (NDMLP)
-????????? ?????????????? ?????? (Bulgaristan Komünist Partisi) (???)
-Almanya Marksist Leninist Komünist Parti (MLPD)
Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete (Macaristan Gençlik Topluluk Örgütü) (MIKSZ)
-Lüksemburg Komünist Örgütü (KOL)
-Hollanda Kızıl Şafak (RM)
İsviçre Marksist Leninist Grup (MLGS)
Marksist Leninist Komünist Parti Türkiye / Kürdistan (MLKP)
Koordinazionnyj Sowjet Rabotschewo Dvizhenija (Ukranya İşçi Sınıfı Hareketi Koordinasyon Meclisi) (KSRD)
-Eski Yugoslavya İşçi Partisi (Partija Rada)
-Kolombiya Komünist Partisi – Maoist (PCC-M)
-Dominik Cumhuriyeti Komünist Partisi (Marksist Leninist) (PC (ML)
-Panama Komünist Partisi (Marksist Leninist) (PC/ML)
-Paraguay Komünist Partisi (Bağımsız) (PCP independiente)
-Peru Marksist Leninist Partisi (PML)
-Peru Proleter Partisi (PPP)
-Tunus Yurtsever Demokratik Sosyalist Partisi (PPDS)
-Haiti Yeni Komünist Parti (NPCH (ML))