29 Nisan 2024 Pazartesi

İç Güvenlik Güçleri'nden Qamişlo'daki çatışmaya ilişkin açıklama

Qamişlo İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) Komutanlığı, Qamişlo?da yaşanan çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada 11 rejim askerinin öldürüldüğü belirtilirken, 7 İç Güvenlik Güçleri üyesinin de hayatını kaybettiğini belirtti.
Qamişlo İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) Komutanlığı, bu sabah Qamişlo'da Suriye rejim güçleri ile aralarında yaşanan çatışmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Suriye rejim güçlerine ait 3 araçtan oluşan bir devriye, bugün Qamişlo'da güçlerimizin olduğu bir alana girmiş ve bazı sivilleri alıkoymuştur. Rejim devriyesindeki askerler noktamızı geçtiğinde hafif ve orta silahlarla güçlerimize ateş etmiştir. Güçlerimiz saldırıya karşılık vermiş ve 11 rejim üyesi öldürülmüş, 2 kişi de yaralanmıştır. Çatışmada 7 üyemiz şehit olmuş ve bir üyemiz de yaralanmıştır. İç Güvenlik Güçleri olarak şehitlerimize ve halkımıza devrim kazanımlarını ve halkımızı koruyacağımızın sözünü veriyoruz. Ne taraftan gelirse gelsin halkımızın kazanımlarını hedef alan ya da karmaşa yaratan, huzuru bozan tüm kesimlere karşı direneceğiz" denildi.