20 Nisan 2024 Cumartesi

İbrahim Kaypakkaya mezarı başında anıldı

Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya işkencede katledilişinin 50'nci yılında Çorum'da bulunan mezarı başında anıldı.

Diyarbakır Hapishanesi'nde işkencede katledilen devrimci önder İbrahim Kaypakkaya, Çorum'un Sungurlu ilçesi Karakaya köyünde bulunan mezarı başında anıldı. Partizan tarafından düzenlenen anmada "Katledilişinin 50'nci yılında İbrahim Kaypakkaya mücadelemizde yaşıyor" pankartı açıldı.

Anma İbrahim Kaypakkaya şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından Partizan açıklaması okundu. Açıklamada, 18 Mayıs'ın Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtlerin ölümsüzlüğe uğurlandığı gün olduğuna işaret edilerek, Türkiye devrimci hareketi için önemine dikkat çekildi.

"Katlederek onları yok edeceğini sanan devlet her 18 Mayıs'ta İbrahim'in, Haki'nin, Dörtlerin büyük direnişinin ateşinin yanmakta olduğunu görüp tam bir kinle saldırmaktadır. Bu direniş ateşi her şeye rağmen yanmaya devam ediyor" denilen açıklamada, sömürü ve baskı sürdükçe direniş ateşinin de egemenleri korkutmaya devam edeceği dile getirildi.

İbrahim Kaypakkaya silüetli flamalarla dönük saldırılara tepki gösterilen açıklamada, "İbrahim'in yükselttiği bayrağı düşürmeyeceğiz. O bayrağı hak ettiği yere dikmek için ondan öğrenmeye, onu yaymaya devam edeceğiz" ifadeleri kullandı.

Kaypakkaya'nın işkencede katledilişinin 50'nci yılında devrimci savaşın en önünde yer almaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, "İşçi sınıfının çıkarlarını temel almakla birlikte İbrahim devrime ihtiyacı olan tüm kesimleri kapsayan bir devrim programı oluşturmaya çalıştı. En geniş halk yığınlarına dayanan bir mücadele ve nihayet işçi sınıfının çıkarlarına uygun hedefler belirleme çabasına girerek bugüne değin düşmana korku salan bir hat yarattı. Bu çizgi işçi sınıfının çıkarlarını temel aldığı ve geniş yığınların devrim ihtiyacına doğrudan karşılık geldiği için uzlaşmaz bir karakterdedir" denildi.

Anma boyunca "Önderimiz İbrahim Kaypakkaya", "Faşizme İsyan Halka Önder Partizan", "Kahrolsun Faşist Kemalist Diktatörlük" sloganları atıldı.

Mezar başındaki anma ezgi ve marşlarla sona erdi.