3 Mayıs 2024 Cuma

Husiler ABD gemisini vurdu

Husiler, ABD ve Birleşik Krallık'ın Yemen'e dönük saldırıları sonrası Yemen açıklarında seyreden Amerikan Gibraltar Eagle gemisini vurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen açıklarında Amerikalı bir şirkete ait M/V Gibraltar Eagle adlı bir geminin füzeyle vurulduğunu açıkladı.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "Sana saatiyle yaklaşık 16.00'da İran destekli Husi militanları, Yemen'de kontrol ettikleri bölgeden bir anti balistik füze attı. Füze, Marshall Adaları bayraklı, ABD tarafından işletilen ve ABD'ye ait 'Gibraltar Eagle' konteyner gemisini vurdu" ifadeleri kullanıldı.

Yaralanan olmadığı aktarılan açıklamada, geminin seyrine devam ettiği kaydedildi.

Yemen'de Husiler, siyonist İsrail'in Filistin'e dönük soykırımına karşı Kızıldeniz'de İsrail'le ilişkili ticari gemileri hedef alarak deniz trafiğini büyük ölçüde etkilemiş, çok sayıda büyük lojistik şirketi Kızıldeniz'den çekildiklerini açıklamıştı.

Husilerin eylemleri sonrası ABD ve Birleşik Krallık, Yemen'e hava saldırıları düzenleyerek pek çok noktayı vurmuştu.

Husiler, ABD ve Birleşik Krallık'ın saldırıları sonrası misilleme eylemi yaparak Gibraltar Eagle isimli gemiyi füzeyle vurdu. Saldırıyı üstlenen Husiler, Birleşik Krallık ve Amerikan donanma gemilerinin de hedef olduğunu dile getirdi.